Vapaa-ajan lautakunta, kokous 30.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 81 Kumppanuussopimuksen solmiminen Porin Ässät ry:n kanssa vuosille 2025-2026

PRIDno-2024-4097

Valmistelija

  • Petteri Lahti, liikuntayksikön päälikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15.4.2024 § 175 kumppanuussopimusneuvotteluiden käynnistämisestä Porin Ässät ry:n kanssa.

Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on sopia osapuolten välisestä porilaisten lasten, lapsiperheiden ja nuorten, myös erityislapset ja -nuoret huomioiden, liikkumista sekä aktiivista elämäntapaa edistävästä yhteistyöstä ja sen mahdollistamiseksi yhdistykselle maksettavasta avustuksesta.

Porin Ässät ry:n toiminnan tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kasvatusta Porin seudulla urheilullisuuden, liikunnan ilon ja terveellisten elämäntapojen kautta sekä harjoittaa vastuullista jääkiekon junioritoimintaa. Tavoitteen toteuttamiseksi yhdistys tekee aktiivista liikuntakasvatusta liikuttaen mahdollisimman suurta joukkoa porilaisia ja madaltaa liikkumisen sosioekonomisia ja terveysperusteisia esteitä.

Yhdistyksen kanssa on pidetty kolme kumppanuussopimusneuvottelua, joissa Porin Ässät ry:n edustajina ovat olleet seuran nykyinen sekä edellinen toiminnanjohtaja ja yhteyspäällikkö. Porin kaupungin edustajina neuvotteluissa ovat olleet liikuntayksikön päällikkö, liikuntapalveluiden vastaava, liikunnallisen elämäntavan asiantuntija sekä lasten ja nuorten liikunnasta vastaavat liikunnanohjaajat.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle kumppanuussopimuksen solmimista Porin Ässät ry:n kanssa siten, että kaupunginhallitus päättää

  • hyväksyä Porin kaupungin ja Porin Ässät ry:n välisen kumppanuussopimuksen ehdotuksen mukaisesti tulemaan voimaan 1.1.2025 ja valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen kaupungin puolesta;
  • myöntää toimijalle vuosittaista avustusta 40 000 euroa vuosille 2025–2026; sekä
  • nimeää Porin Ässät ry:n hallituksen kokouksiin osallistumaan oikeutetuksi asiantuntijaksi liikuntayksikön päällikön ja hänen varahenkilökseen liikunnallisen elämäntavan asiantuntijan.

Tiedoksi

Porin Ässät ry, kaupunginhallitus, Johanna Jokelainen