Tekninen lautakunta, kokous 15.4.2025

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Porin Stadion urheilukenttäalueen peruskorjaus, katsomo

PRIDno-2025-602

Valmistelija

  • Mika Suojanen, mika.suojanen@pori.fi

Perustelut

Porin Stadion peruskorjaus osa 2, Pääkatsomo (pääurakka)

Hankkeen tausta ja perustiedot

Porin kaupunki käynnisti vuonna 2019 urheilukeskuksen alueen (Isomäen) yleissuunnittelun vuonna 1996 laaditun yleissuunnitelman päivittämiseksi ja alueen nykyaikaistamiseksi. Alueen merkittävin rakennuskokonaisuus on Porin stadion, ​jonka peruskorjausprojektin suunnitteluprosessi käynnistyi vuoden 2021 lopulla ja hankesuunnitelma valmistui keväällä 2024.

Porin keskuskenttä katsomoineen liittyy arkkitehti Yrjö Lindegrenin ja hänen toimistonsa 1951 laatimaan Porin urheilukeskuksen yleissuunnitelmaan. Stadionin kenttä valmistui vuonna 1964. Katsomon rakentaminen aloitettiin elokuussa 1964. Huoltorakennuksen harjannostajaisia vietettiin huhtikuussa 1966. Porin urheilukeskus vihittiin stadioniksi kutsutun keskuskatsomon valmistuttua vuonna 1966. Porin stadionin rakennuskokonaisuus on suojeltu yleiskaavassa. Stadionilla on toteutettu pienimuotoisia ylläpito perusparannuksia vuosina 1981 ja 1990 sekä Kalevan kisoja varten vuonna 2005.

Toiminnan nykytila ja hankkeen tarpeellisuus

Pori tunnetaan tapahtuma-​ja urheilukaupunkina,​missä järjestetään säännöllisesti myös eri kokoluokan urheilutapahtumia. Porin stadionia käytetään säännöllisesti jalkapallon edustustason ottelutapahtumien sekä eritasoisten yleisurheilukilpailujen järjestämiseen. Viimeksi stadion on toiminut yleisurheilun suurtapahtuma-​areenana vuoden 2015 Kalevan kisojen yhteydessä,​jotka on myös myönnetty Porille vuodeksi 2027. Kesällä 2021 järjestetyssä pesäpallon Itä-​Länsi-​tapahtumassa stadionia hyödynnettiin myös tapahtumakäytössä.

Stadionin jalkapallo-​ja yleisurheilukäytön lisäksi stadionin alue palvelee monia käyttäjäryhmiä. Stadionin yhteydessä olevassa matalassa huoltorakennuksessa on pukutiloja sekä stadionin että muiden urheilukeskuksen alueen käyttäjien käyttöön. 

Stadionin peruskorjaus on urheilukeskuksen alueen kehittämistä,​ aiemmin laaditun Isomäen alueen yleissuunnitelman mukaisesti.

Stadionin alue toimii tällä hetkellä myös koko urheilukeskuksen alueen kenttähenkilöstön tukikohtana. Alueella on henkilöstön työskentely-​ja sosiaalitiloja sekä varasto-​ja huoltotiloja.

Yleistä

Nyt toteutettavilla yleisurheilukentän ja pääkatsomon peruskorjauksilla varmistetaan puitteet kesällä 2026 Porissa kisattaville yleisurheilun nuorten SM-kilpailuille sekä vuonna 2027 järjestettäville Kalevan kisoille. Kokonaisuudessaan myös optiot huomioiden peruskorjaus valmistuu kevään 2027 aikana. Optioista päätetään myöhemmin.

Stadionin peruskorjauksen ensisijaisena tavoitteena on ajanmukaistaa stadionin kilpailuolosuhteita ja katsomon sekä yleisötilojen esteettömyyttä. Lisäksi tavoitteena on mahdollisten optiovaiheiden myötä tehostaa tilankäyttöä, parantaa tilojen käytettävyyttä ja huomioida tilojen esteetön ja yhdenvertainen käyttö. Hankkeessa parannetaan myös stadionin energiatehokkuutta, huolto- ja sosiaalitilojen toiminnallisuutta, eri lajien harrastusmahdollisuuksia sekä käytettävyyttä tapahtumapaikkana.

Hankkeen kokonaiskustannusarvioksi muodostuu noin 4 108 000 €

Kilpailutus

Tilayksikön tilajohtamisen toimintayksikkö on pyytänyt tarjoukset Cloudia hankintajärjestelmän kautta 27.2.2025 avoimella menettelyllä Porin stadionin ”peruskorjauksesta”. Urakka toteutetaan yleisurheilukentän osalta kokonaishintaisena erillisurakkana, pääkatsomon ja huoltorakennuksen osalta jaettuna urakkana.

Tarjouskilpailussa pyydettiin myös erilliset optiot stadionin huolto- ja pukutilarakennuksen peruskorjauksesta sekä pääkatsomon oheistilojen laajennusosan toteuttamisesta katsomon alaosan pohjoispuolelle. Optiot pyydettiin keväällä 2024 valmistuneen hankesuunnitteluvaiheen jälkeen ilmenneiden kustannusmuutosten takia. Optioina pyydettyjen osakokonaisuuksien mahdollisesta käytöstä päätetään myöhemmin vuoden 2025 aikana.

Hankinta oli jaettu osiin seuraavasti: 

1. Porin Stadion peruskorjaus, Yleisurheilukenttä (erillisurakka)

2. Porin Stadion peruskorjaus, Pääkatsomo (pääurakka)

3. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Huolto- ja pukutilarakennus A-E, RU (pääurakka)

4. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Huolto- ja pukutilarakennus A-E, PU (sivu-urakka)

5. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Huolto- ja pukutilarakennus A-E, IAU (sivu-urakka)

6. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Huolto- ja pukutilarakennus A-E, SU (sivu-urakka)

7. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Pääkatsomo uudisosat, RU (pääurakka)

8. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Pääkatsomo uudisosat, PU (sivu-urakka)

9. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Pääkatsomo uudisosat, IAU (sivu-urakka)

10. Optio: Porin Stadion peruskorjaus, Pääkatsomo uudisosat, SU (sivu-urakka)

Hankinta on EU- kynnysarvon ylittävä.​ Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta Hilmassa 27.2.2025. Tarjousaika päättyi 1.4.2025 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli halvin hinta.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat:

Yleisurheilukenttä (erillisurakka),

Spesifix Oy (FI07280762)

Pääkatsomo (pääurakka),

MVR-Yhtymä Oy (2058347-7) ja Astora Oy (2502795-5)

Optiot ja sivu-urakat:

3. Optio: Huolto- ja pukutilarakennus A-E, RU (pääurakka), 7. Optio: Pääkatsomo uudisosat, RU (pääurakka)

MVR-Yhtymä Oy (2058347-7) ja Astora Oy (2502795-5)

4. Optio: Huolto- ja pukutilarakennus A-E, PU (sivu-urakka), 8. Optio Pääkatsomo uudisosat, PU (sivu-urakka)

LVI-Halli S.Peltomäki Oy (0133454-7) ja Vehmasputki Oy (FI29184974)

5. Optio: Huolto- ja pukutilarakennus A-E, IAU (sivu-urakka), 9. Optio: IAU (sivu-urakka)

100-Ilmastointi Oy (2283331-0) ja Ilmastointi ja Pelti Hakala Oy (2436311-3)

6. Optio: Huolto- ja pukutilarakennus A-E, SU (sivu-urakka), 10. Optio: Pääkatsomo uudisosat, SU (sivu-urakka)

Insinööritoimisto Unto Rantanen Oy (0633205-7)

Sopimuskausi on 5.5.2025 -​31.5.2026 ja se alkaa, ​kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. Työt voidaan aloittaa, kun valton liikuntapaikkarakentamisen avustuspäätös on saatu.

Optiot osakokonaisuuksista 3-6 ja 7-10 pyydettiin ehdollisina. Optioiden osalta urakoitsijoiden valinta, hankkeen toteutuksen laajuus sekä sopimuksen mahdollinen aloitus päätetään liikuntapaikkarakentamiseen liittyvän valtionavun ratkettua keväällä 2025. Lisäksi optioiden osalta vaaditaan, että Porin kaupunginvaltuusto osoittaa hankkeelle määrärahan hyväksymällä vuoden 2026 talousarvion tai tekemällä muun erillisen päätöksen asiasta.

Päätöksen peruste Kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimukset

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimukset. Hankinnan kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Halvin hinta

Tarjousten arviointi ja vertailu

Liitteenä tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko, joista ilmenee, miten tarjoukset arvioitiin ja vertailtiin.

Päätöksenteon perusteet:

Kyseessä on rakennusurakoiden EU-hankinta, jotka tekninen toimiala kilpailuttaa ja joista tekninen lautakunta tekee hankintapäätöksen. Hankintaa on valmisteltu Porin kaupungin Teknisellä toimialalla ja Hankintatoimessa.

Liitteet: 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, toimialajohtaja, tekninen toimiala, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää, että Porin Stadion peruskorjaus osa 2, Pääkatsomo (pääurakka) toteuttajaksi valitaan MVR-Yhtymä Oy.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkistetaan kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisäksi lautakunta päätti tarkastaa tämän asian välittömästi kokouksessa.

Kokouskäsittely

Tuomas Koivisto poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana kello 16:55.

Tiedoksi

Tarjoajat

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS

Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, jäljempänä hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (jäljempänä hankintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi.

Hankintaa koskevasta asiasta voi tehdä hankintayksikölle oikaisuvaatimuksen tai markkinaoikeudelle toimitettavan valituksen se, jota asia koskee (jäljempänä asianosainen). Asianosainen on se, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

I Hankintaoikaisuohje

Hankintaoikaisuvaatimuksen kohde

Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi vaatia hankintalain 132–135 §:n mukaan hankintaoikaisua. Hankintaoikaisua voi vaatia hankintayksiköltä kirjallisesti tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee.

Hankintaoikaisuvaatimuksen tekemiselle säädetty aika

Asianosaisen on vaadittava hankintaoikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä valitusosoituksineen tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Vaatimus on esitettävä määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, voi oikaisuvaatimuksen tehdä ennen viraston aukioloajan päättymistä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Tiedoksianto sähköisesti

Hankintapäätös on annettu tiedoksi sähköisesti. Asianosainen on saanut tiedon hankintapäätöksestä oheisasiakirjoineen sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Asianosainen on saanut tiedon päätöksestä lähettämispäivänä, jollei asianosainen esitä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut asianosaiselle myöhemmin.

Jos hankintapäätös on annettu tiedoksi postitse kirjeellä. Asianosainen on saanut asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei asianosainen näytä saaneen tiedon myöhemmin.

TAI

Jos hankintapäätös on annettu todisteellisesti tiedoksi. Asianosainen on saanut päätöksestä tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen sisältö

Hankintaoikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimuksesta on käytävä ilmi oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, mikäli ne eivät jo ole hankintayksikön hallussa.

Toimitusosoite

Hankintaoikaisuvaatimus toimitetaan hankintayksikölle.

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

käyntiosoite: Porin yhteinen palvelupiste, Yrjönkatu 6
puhelin (02) 621 1100
faksi (02) 634 9417
sähköposti: kirjaamo@pori.fi

Palvelupiste Porinan aukioliajat: maanantai 10.00-16.00, tiistai-torstai 8.00-16.00, perjantai 8.00-15.00

Hankintaoikaisuvaatimuksen vireilletulo ja käsittely eivät vaikuta siihen määräaikaan, jonka kuluessa asianosainen voi hankintalain nojalla hakea muutosta valittamalla markkinaoikeuteen.

II Valitusosoitus markkinaoikeuteen

Muutoksenhaun kohde ja rajoitukset

Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen.

Valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi voidaan saattaa hankintayksikön päätös tai hankintayksikön muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu, jolla on vaikutusta ehdokkaan tai tarjoajan asemaan.

Markkinaoikeuden käsiteltäväksi valituksella ei voida saattaa hankintayksikön sellaista päätöstä tai muuta ratkaisua, joka koskee:

  1. yksinomaan hankintamenettelyn valmistelua;

  2. sitä, että hankintasopimusta ei jaeta osiin 75 §:n nojalla; tai

  3. sitä, että 93 §:ssä tarkoitetun kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään yksinomaan halvinta hintaa tai kustannuksia.

Jos kyseessä puitejärjestelyyn perustuva hankinta

Puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 146 §:n mukaisesti. Lupa on myönnettävä, jos asian käsittely on lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa tärkeää, tai siihen on painava, hankintayksikön menettelyyn liittyvä syy.

Jos kyseessä dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksymistä koskeva ratkaisu

Dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksymistä koskevaan hankintayksikön ratkaisuun ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 146 §:n mukaisesti. Lupa on myönnettävä, jos asian käsittely on lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa tärkeää tai siihen on painava, hankintayksikön menettelyyn liittyvä syy.

Hankintapäätös on annettu todisteellisesti tiedoksi. Asianosainen on saanut päätöksestä tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksianto sähköisesti

Hankintapäätös on annettu tiedoksi sähköisesti. Asianosainen on saanut tiedon hankintapäätöksestä oheisasiakirjoineen sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Asianosainen on saanut tiedon päätöksestä lähettämispäivänä, jollei asianosainen esitä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut asianosaiselle myöhemmin.

Jos hankintapäätös on annettu tiedoksi postitse kirjeellä. Asianosainen on saanut asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei asianosainen näytä saaneen tiedon myöhemmin.

TAI

Jos hankintapäätös on annettu todisteellisesti tiedoksi. Asianosainen on saanut päätöksestä tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Muutoksenhakuaika

Valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintaa koskevasta päätöksestä valitusosoituksineen. Tiedoksisaantipäivää ei lasketa mukaan valitusaikaan.

Valituksen tulee olla perillä valitusajan viimeisenä päivänä ennen markkinaoikeuden aukioloajan päättymistä.

Muutoksenhakuaika suorahankinnassa

Jos hankintayksikkö on toimittanut julkaistavaksi hankintalain 131 §:ssä tarkoitetun suorahankintaa koskevan ilmoituksen Euroopan unionin virallisessa lehdessä. Valitus on tehtävä 14 päivän kuluessa ilmoituksen julkaisemisesta.

TAI

Jos hankintayksikkö on julkaissut suorahankinnasta jälki-ilmoituksen, mutta ei suorahankintaa koskevaa ilmoitusta. Suorahankintaa koskeva valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun suorahankinnasta on julkaistu jälki-ilmoitus Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

TAI

Jos hankintayksikkö ei ole julkaissut suorahankinnasta ilmoitusta tai jälki-ilmoitusta. Suorahankintaa koskeva valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun hankintasopimus on tehty.

Sopimusmuutosta koskeva ilmoitus

Jos hankintayksikkö on toimittanut julkaistavaksi hankintalain 58 §:n 1 momentin 9 kohdassa tarkoitetun sopimusmuutosta koskevan ilmoituksen Euroopan unionin virallisessa lehdessä. Valitus on tehtävä 14 päivän kuluessa ilmoituksen julkaisemisesta.

Poikkeukset säännönmukaisesta valitusajasta

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, jos hankintayksikkö on tehnyt hankintapäätöksen jälkeen hankinta- tai käyttöoikeussopimuksen 130 §:n 1 tai 3 kohdan nojalla noudattamatta odotusaikaa. Odotusaikaa ei tarvitse noudattaa, jos sopimus koskee puitejärjestelyn perusteella tehtävää hankintaa tai sopimus koskee dynaamisen hankintajärjestelmän sisällä tehtävää hankintaa.

Valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa hankintapäätöksen tekemisestä siinä tapauksessa, että ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon hankintapäätöksestä valitusosoituksineen ja hankintapäätös tai valitusosoitus on ollut olennaisesti puutteellinen.

Valituksen sisältö

Valituksessa on ilmoitettava:

1) päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);

2) miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);

3) vaatimusten perustelut;

4) mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Puitejärjestelyyn perustuvan hankinnan ja dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksymistä koskevan ratkaisun osalta valituskirjelmässä on esitettävä, minkä vuoksi käsittelylupa tulisi myöntää.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä markkinaoikeudelle.

Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi markkinaoikeus valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.

Oikaisuvaatimuksen tekijä saa valittaessaan oikaisuvaatimuspäätöksestä esittää vaatimuksilleen uusia perusteluja. Hän saa esittää uuden vaatimuksen vain, jos se perustuu olosuhteiden muutokseen tai oikaisuvaatimuksen tekemisen määräajan päättymisen jälkeen valittajan tietoon tulleeseen seikkaan.

Valitukseen on liitettävä:

1) valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;

2) selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;

3) asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja, kuten oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain (808/2019) 32 §:ssä säädetään.

Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään.

Valitusperusteeseen perustuva muutoksenhakukielto

Hankintalain 163 §:n mukaan markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvaan asiaan ei saa hakea muutosta kuntalain (410/2015) eikä oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain nojalla.

Muutoksenhausta ilmoittaminen hankintayksikölle

Hankintalain 148 §:n nojalla hankinta-asiaan muutosta hakevan on kirjallisesti ilmoitettava hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikölle viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeuteen. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikön kohdassa I mainittuun osoitteeseen.

Valituksen toimittaminen, markkinaoikeuden osoite ja muut yhteystiedot

Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle. Valituksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa annetussa laissa (13/2003) säädetään. Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

Jos vireillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, voi asiakirjat toimittaa markkinaoikeudelle ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Markkinaoikeuden osoite:

Markkinaoikeus
Radanrakentajantie 5
00520 Helsinki
puh. 029 56 43300
fax 029 56 43314
markkinaoikeus(at)oikeus.fi