Vanhusneuvosto, kokous 22.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Vanhusneuvoston jäsenten esille ottamat asiat

Ehdotus

Esittelijä

  • Britta Raitala, britta.raitala@pori.fi

Käsitellään tarvittaessa vanhusneuvoston jäsenten esille ottamat asiat.

Päätös

Kokouksessa käsiteltiin ja päätettiin esittää jatkotoimenpiteet seuraaville, jäsenten esille ottamille asioille:

1. Auli Olenius kysyi ja pyysi selvittämään Porin vanhusneuvoston lausuntoa Satakuntaliitolle vanhusasivaltuutetun toimen perustamisesta Satakuntaan. Lausunto on osoitettu Porin kaupunginhallitukselle. Asia edelleen ajankohtainen ja selvitetään lausunnon päivittämistä.

2. Sari Teeri kertoi SAMK:n  ESR-rahoitteisesta kotipalveluuun suunnatusta veto- ja pitovoimaa hankkeesta. Hankkeessa on mukana myös Porin perusturva. Hankkeen tavoitteena on saada työntekijän ääni kuuluviin vanhustenhuollossa.  Päätettiin pyytää hankkeen esittely vanhusneuvostolle syksyn 2022 aikana.

3. Taru Anttila otti esille Porin perusturvassa toteuttavan tuottavuusohjelman vaikuttavuuden ja laadun arvioinin. Tuottavuusohjema on laaja-alainen ja sen  toimenpiteet kohdistuvat suoraan kaikkiin ikäihmisten avo-ja laitoshoidon palveluihin. Millä ytavoin ne näkyvät ikäihmisten arjessa? Tuottavuusohjelman rinnalla tulisi tehdä saman aikaisesti toiminnan vaikuttavuusarviointia. Tehdäänkö vaikuttavuusarviointia? Asia päätettiin siirtää jatkotoimenpiteitä varten  seuraavaan kokoukseen.

Tiedoksi

Porin perusturva

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.