Kaupunginvaltuusto, kokous 11.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Pori 2030 -strategia

PRIDno-2022-1542

Perustelut

Kaupunginhallitus käsitteli asian kokouksessaan 28.3.2022 § 197.

Asian esittely ja käsittely on historiatiedoissa.

Ehdotus

Kaupunginhallituksen päätösehdotus: 

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä Pori 2030 -strategian.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin seuraavalla lisäykselle kohtaan Yhteiskuntavastuu ja kestävät hankinnat: Reilun kaupan kaupunkina edistämme myös hankintojen eettisyyttä.

Kokouskäsittely

Merkitään, että kaupunginvaltuusto kuuli strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäen esityksen asiasta.

Merkitään, että Lauri Kilkku poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 19.39.

 

Valtuutettu Mikael Ropo teki varavaltuutettu Petri Lahtisen kannattamana seuraavan muutosehdotuksen: "OSIOON TALOUS LISÄYS:

Talouden kehitystä strategiassa tulee seurata ja edistää seuraavilla toimenpiteillä:

- Kaupungin taseen kumulatiivinen ylijäämä ei saa laskea nykytasoa alemmaksi.

- Kaupungin kassavirran tulee pysyä positiivisena.

- Tilinpäätösten ja talousarvioiden loppusumman tulee olla nolla tai plus merkkisiä.”

1. varapuheenjohtaja Jyrki Levonen kannatti pohjaehdotusta. 

Puheenjohtaja totesi, että keskustelun kuluessa on tehty kannatettu muutosesitys ja koska on kannatettu myös pohjaehdotusta, niin asiasta on äänestettävä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi seuraavan äänestysehdotuksen:

JAA: Pohjaehdotus

EI: Valtuutettu Mikael Ropon tekemä ja varavaltuutettu Petri Lahtisen kannattama muutosehdotus.

Äänestyksessä annettiin 46 JAA-ääntä ja 11 EI-ääntä, 2 tyhjää.

Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä kaupunginhallituksen tekemän pohjaehdotuksen tältä osin äänin 46-11.

 

Valtuutettu Hanna Raitakari teki valtuutettu Sanna Grönmarkin kannattamana seuraavan muutosehdotuksen: "Lisäys kohtaan Yhteiskuntavastuu ja kestävät hankinnat: Reilun kaupan kaupunkina edistämme myös hankintojen eettisyyttä."

Valtuutettu Martti Lunden kannatti pohjaehdotusta. 

Puheenjohtaja totesi, että keskustelun kuluessa on tehty kannatettu muutosesitys ja koska on kannatettu myös pohjaehdotusta, niin asiasta on äänestettävä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi seuraavan äänestysehdotuksen:

JAA: Pohjaehdotus

EI: Valtuutettu Hanna Raitakarin tekemä ja valtuutettu Sanna Grönmarkin kannattama muutosehdotus.

Äänestyksessä annettiin 23 JAA-ääntä ja 34 EI-ääntä, 2 tyhjää.

Muutosehdotus hyväksyttiin äänin 23-34.

Äänestystulokset

  • Kyllä 46 kpl 78%

    Arto Nurmi, Neea Kähkönen, Tuomas Koivisto, Petri Huru, Sanna Grönmark, Jyrki Levonen, Timo Aro, Kimmo Hohkala, Niko Viinamäki, Arja Laulainen, Marianne Ostamo, Laura Pullinen, Marita Salmio, Simo Korpela, Mirva Heino, Milka Tommila, Oili Heino, Hanna Sinisalmi, Jarno Joensuu, Etta Peltola, Christa Lahto, Jaakko Jäntti, Antero Kivelä, Anssi Salmi, Johanna Huhtala, Jani-Petteri Pajukoski, Ismo Läntinen, Sami Viitasaari, Tiina Stenman, Heidi Sakari, Ari Nordström, Marketta Juntunen, Aila Haikkonen, Joonas Ryynänen, Sinikka Alenius, Juha Joutsenlahti, Antti Lehtonen, Raisa Ranta, Reetta Vähätalo-Amhdak, Sampsa Kataja, Markus Halminen, Martti Lundén, Mika Aho, Henna Kyhä, Markku Tanttinen, Mari Kaunistola

  • Ei 11 kpl 19%

    Mikael Ropo, Petri Lahtinen, Heikki Santavuo, Helvi Walli, Mikko Pakkasela, Mika Tuhkanen, Viliina Välimäki, Hanna Raitakari, Jussi Ihamäki, Nelly Pitkänen, Julia Liljegren

  • Tyhjä 2 kpl 3%

    Tapio Huhtanen, Juha Kantola

  • Kyllä 23 kpl 39%

    Arja Laulainen, Arto Nurmi, Sami Viitasaari, Ismo Läntinen, Ari Nordström, Heidi Sakari, Antero Kivelä, Martti Lundén, Etta Peltola, Niko Viinamäki, Anssi Salmi, Kimmo Hohkala, Tiina Stenman, Jarno Joensuu, Antti Lehtonen, Marianne Ostamo, Christa Lahto, Markku Tanttinen, Petri Huru, Jyrki Levonen, Joonas Ryynänen, Sinikka Alenius, Tuomas Koivisto

  • Ei 34 kpl 58%

    Marita Salmio, Raisa Ranta, Juha Joutsenlahti, Petri Lahtinen, Helvi Walli, Heikki Santavuo, Markus Halminen, Nelly Pitkänen, Hanna Raitakari, Oili Heino, Jussi Ihamäki, Hanna Sinisalmi, Jani-Petteri Pajukoski, Viliina Välimäki, Mikko Pakkasela, Milka Tommila, Sampsa Kataja, Laura Pullinen, Mikael Ropo, Julia Liljegren, Sanna Grönmark, Mika Aho, Timo Aro, Jaakko Jäntti, Mika Tuhkanen, Aila Haikkonen, Reetta Vähätalo-Amhdak, Henna Kyhä, Marketta Juntunen, Mari Kaunistola, Johanna Huhtala, Neea Kähkönen, Simo Korpela, Mirva Heino

  • Tyhjä 2 kpl 3%

    Tapio Huhtanen, Juha Kantola

Tiedoksi

Tomi Lähteenmäki, toimialat ja laitokset

Muutoksenhaku

Valitusoikeus ja valitusperuste

Kaupunginvaltuuston päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella Turun hallinto-oikeudelta. Päätökseen on oikeutettu valittamalla hakemaan muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, kaupunginvaltuusto on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen.

Päätöksen tiedoksianto ja valitusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä, tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Valituskirjelmän sisältö

Kunnallisvalitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka on osoitettava Turun hallinto-oikeudelle on ilmoitettava:

1)      päätös, johon haetaan muutosta,
2)      miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi, sekä
3)      perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä.

Valituskirjelmän liitteet

Valituskirjelmään on liitettävä:

1)      päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä,
2)      todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä
3)      asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja.

Valituksen perille toimittaminen

Valituskirjelmä on toimitettava valitusajan kuluessa Turun hallinto-oikeudelle, osoitteeseen:

PL 32                                  
20101 TURKU                     

Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2-4
Vaihde: 029 56 42400
Kirjaamo: 029 56 42410
Faksi: 029 56 42414
Sähköposti: turku.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet