Kaupunginvaltuusto, kokous 11.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Valtuustoaloite Eurooppakorttelin p-talon pysäköintipaikkojen käyttö Porin lukion opiskelijoille, valtuustoaloite, valtuutettu Jussi Ihamäki (lisäpykälä)

PRIDno-2022-1956

Perustelut

Valtuutettu Jussi Ihamäki jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

” Valtuustoaloite Eurooppakorttelin p-talon pysäköintipaikkojen käyttö Porin lukion opiskelijoille

Porin lukiossa on tulevina vuosina noin 1250 opiskelijaa ja ensi syksystä lähtien kaikkien sijoituspaikka on Tasavallankadulla sijaitseva PSYL:n kortteli. Yläkoulun poistuminen Tasavallankadulta aiheuttaa muutoksia niin sisätiloihin kuin sisäpihan parkkipaikkoihinkin. Jo nyt suuri ongelma on ollut sekä opettajien että opiskelijoiden parkkipaikkojen riittävyys. Pysäköintisuunnitelman ansiosta opettajien parkkeeraus onnistunee jatkossa koulun sisäpihalle, mutta opiskelijoiden parkkipaikat ovat jatkossa entistä enemmän vähissä, koska käyttäjämäärä lisääntyy huomattavasti. Lisäksi lähiparkkeja käyttävät myös mm. SAMK:n opiskelijat.

Ratkaisuksi ongelmaan ehdotan seuraavaa. Porin kaupungilla on käytössään 95 parkkipaikkaa Eurooppakorttelissa, Porin lukion läheisyydessä. Parkkipaikkojen käyttöaste on tutkimusten mukaan ollut alhainen (0,24). Erään tutkimuksen aikaan parkissa oli 23 autoa 95 parkkipaikalla. Myös minun ja muutaman muun tarkkailijan tarkistaessa käyttöastetta, siellä oli paljon vapaita paikkoja. Tulevan suurlukion yksi ongelma liittyy siis opiskelijoiden parkkeeraamiseen. Koulun läheisyydessä parkkipaikat ovat vähissä. Mielestäni vähällä käytöllä olevaa p-talon parkkialuetta voisi käyttää lukion opiskelijoiden parkkipaikkana lukiolta erikseen anottavalla parkkiluvalla. Matalasta käyttöasteesta johtuen lukiolaisille voisi osoittaa 50-60 parkkipaikkaa koulupäivän ajaksi ilman että se vaikuttaisi muiden käyttäjien parkkeeraamiseen ja kaupungin tuloihin.”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.