Kaupunginvaltuusto, kokous 11.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Musan kentän toiminnallisuuden kehittäminen, valtuustoaloite, varavaltuutettu Joonas Ryynänen (lisäpykälä)

PRIDno-2022-1958

Perustelut

Varavaltuutettu Joonas Ryynänen jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite: Musan kentän toiminnallisuuden kehittäminen

Musan kenttä on ahkerassa käytössä oleva jalkapallokenttä Länsi-Porissa. Sen ympäristössä sijaitsee vanhan viipalekoulun rakennus ja ulkoleikkipaikka. Kenttä on kesäkaudella ahkerassa käytössä, sillä Musan salama on Porin suurin juniorijalkapalloseura. Leikkipaikka on nykyisin käyttäjän näkökulmasta välttävässä kunnossa.

Toiminnallinen harjoittelu (ns. Crossfit-tyylinen harjoittelu) osana jalkapalloharjoittelua on osittain nykypäivää jo junioritasolla. Laadukas toiminnallisen harjoittelun ulkopuisto on helposti lähestyttävä ja turvallinen käyttää matalalla kynnyksellä.

Kentän käyttäjistä suuri osa on pieniä lapsia, joilla on usein vanhemmat mukana. Jalkapallon harrastajat, junioreiden vanhemmat ja lähiseudun asukkaat hyötyisivät toiminnallisesta harjoittelumahdollisuudesta. Tällä olisi selkeä kaupunkilaisten lähiympäristöä parantava vaikutus ja se nostaisi kentän ja sen ympäristön arvoa ja arvostusta. Panostus liikuntaan on myös panostus kaupunkilaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Esitän, että  kaupunki selvittää Musan leikkipaikan kunnon (leikkivälineet ja valaistus) ja valmistelee toiminnallisen harjoittelun pisteiden sijoittamista leikkipaikan ympäristöön. Toiminnallisen harjoittelun pisteet voi toteuttaa joko isona kokonaisuutena (esim. Lappset Oy - Fitness-puisto) tai pieninä laitteina ympäri leikkipaikkaa.

Joonas Ryynänen (sd.)"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.