Kaupunginhallitus, kokous 13.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 426 Porin kaupungin henkilövakuutusten kilpailutus

PRIDno-2022-2973

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 1.11.2021 § 741 kilpailuttaa henkilövakuutusten vakuuttajan uudelleen uuden, tarkennetun tarjouspyynnön perusteella. Porin kaupungin henkilövakuutusten kilpailuttaminen on valmisteltu omistajaohjaus- ja rahoitusyksikön edustajien ja vakuutusmeklarin toimesta.

Porin kaupungin henkilövakuutusten osalta esitetään henkilövakuutusten kilpailuttamista ajallisesti siten, että ensimmäinen vakuutuskausi on 1.1.2023– 31.12.2023. Näin ollen Porin kaupungilta Satakunnan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen siirtyvä toiminta ja sitä koskeva henkilöstö ei enää sisälly valmisteltuun ja nyt käsittelyssä olevaan henkilövakuuttamisen tarjouspyyntöön.

Porin kaupungin henkilövakuutusten kilpailutuksen tarjouspyynnössä pyydetään erikseen osatarjoukset seuraavasti: työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä vapaaehtoiset henkilövakuutukset.

Tarjouspyyntö tullaan kaupunginhallituksen hyväksymisen jälkeen julkaisemaan Hilmassa. Tarjouspyyntöluonnoksen mukaan tarjoukset olisi jätettävä viimeistään 5.8.2022 kello 12.00 mennessä Cloudian tarjousportaalissa. Henkilövakuutusten vakuutusturvan valinta tehdään lakisääteisten ja vapaaehtoisten vakuutusten kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen perusteella.

Tarjousvertailu ja hankintapäätösehdotus tuodaan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi syyskuun alkupuolella siten, että hankintapäätös saadaan toimitettua vakuutusmeklarille viimeistään 15.9.2022 mennessä.

Vakuutusturvan uusi sopimuskausi on tarkoitus saattaa voimaan kilpailutuksen voittaneen yhtiön kanssa 1.1.2023 alkaen.

Tarjouspyynnön vakuutuslajikohtaiset lisätiedot ja valintaperusteet lähetetään kaupunginhallitukselle esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä Porin kaupungin henkilövakuutusten kilpailutusta koskevan tarjouspyynnön esitetyssä muodossa ja valtuuttaa rahoitusjohtaja Jouni Lampisen tarvittaessa tekemään tarjouspyyntöön pieniä, teknisluontoisia korjauksia ennen tarjouspyynnön julkaisemista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Novum Oy, Tiina Seppälä, Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö, Jouni Lampinen, Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.