Kaupunginhallitus, kokous 15.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 473 Kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen vuonna 2022

PRIDno-2022-4171

Valmistelija

  • Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Valtiovarainministeriö on 1.8.2022 kunnan- ja kaupunginhallituksille lähetetyllä kirjeellä esittänyt kuntien haettavaksi kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta vuonna 2022. Kunnan valtionosuutta voidaan kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 30 §:n mukaan korottaa hakemuksesta harkinnanvaraisesti valtion talousarvion rajoissa, jos kunta ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa. Sen arvioinnissa otetaan huomioon myös paikalliset erityisolosuhteet sekä avustuksen kriteereissä koronakriisin vaikutukset. Hakemuksessa tulee arvioida erityisesti vuoden 2022 tilannetta.

Valtionosuuden korotuksen myöntämisen edellytyksenä on, että kunta on hyväksynyt taloutensa tasapainottamiseksi toteutettavia toimenpiteitä. Valtionosuuden korotusta tulee hakea 9.9.2022 mennessä.

Edellä mainituilla perusteilla Porin kaupungilla ei ole sellaisia poikkeuksellisia tai tilapäisiä kunnallistaloudellisia vaikeuksia, joiden vuoksi valtionosuuden korotusta haetaan tai sen myöntämisen edellytykset täyttyisivät.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Porin kaupunki ei hae harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta, koska perusteita hakemuksen jättämiselle tai avustuksen saamiselle ei ole.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.