Kaupunginhallitus, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 513 Ilmoitus rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (498/2010) mukaisen suojeluasian vireille tulosta, Taikurinhattu ja Himmeli

PRIDno-2022-3744

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen ELY-keskus on 4.7.2022 ottanut omasta aloitteestaan suojeluasian vireille kiinteistöllä Porin kaupunki 609-43-13-1 sijaitsevista rakennuksista (päiväkoti Taikurinhattu ja vanhainkoti Himmeli) sekä piha-alueesta rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaisena asiana.

ELY-keskus on lähettänyt 5.7.2022 päivätyn ilmoituksen suojeluasian vireilletulosta, jossa ELY-keskus toteaa, että suojeluasian tultua vireille ELY-.keskus voi kieltää rakennuksen kulttuurihistoriallista merkitystä vaarantaviin toimenpiteisiin ryhtymisen. Tällä hetkellä ei ole syytä määrätä vaarantamiskieltoa.

Tässä vaiheessa kyse on vireilletulon ilmoituksesta. Kaupunkia ja rakennusten omistajaa kuullaan asianmukaisesti prosessin edetessä.

Ilmoitus on lähetetty Sote- ja gerokeskus Himmelin ohjausryhmälle tiedoksi ja huomioon otettavaksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedoksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ilmoituksen 5.7.2022 VARELY/3972/2022 päiväkoti Taikurinhattua ja vanhainkoti Himmeliä koskevasta rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaisen suojeluasian vireilletulosta.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

_____________________

Merkitään, että tämän asian jälkeen käsiteltiin asia § 515.