Kaupunginhallitus, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 514 Porin kaupungin henkilövakuutusten hankintapäätös

PRIDno-2022-4717

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Tarjousvertailu tulee viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 3 kohdan mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. 

Porin kaupungin henkilövakuutusten kilpailuttaminen on valmisteltu omistajaohjaus- ja rahoitusyksikön edustajien ja vakuutusmeklari Novum Oy:n toimesta. Kaupunginhallitus hyväksyi 13.6. 2022 § 426 Porin kaupungin henkilövakuutusten tarjouspyynnön ja Novum Oy:lle annettiin toimeksianto kilpailuttaa Porin kaupungin henkilövakuutukset.

Porin kaupungin henkilövakuutukset on kilpailutettu siten, että ensimmäinen vakuutuskausi on 1.1.2023– 31.12.2023. Näin ollen Porin kaupungilta Satakunnan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen siirtyvä toiminta ja sitä koskeva henkilöstö ei enää sisältynyt henkilövakuuttamisen tarjouspyyntöön.

Porin kaupungin henkilövakuutusten kilpailutuksen tarjouspyynnössä pyydettiin erikseen osatarjoukset seuraavasti: työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä vapaaehtoiset henkilövakuutukset. 

Tarjouspyyntö julkaistiin Hilma hankintakanavassa 16.6.2022 (numero 2022-103478) ja tarjoukset tuli jättää Novum Oy:lle 5.8.2022 kello 12.00 mennessä. Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät: Pohjola Vakuutus Oy, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva ja If Vahinkovakuutus Oyj. 

Tarjoukset avattiin 8.8.2022 ja tästä laadittiin avauspöytäkirja, jossa todettiin kaikkien tarjoajien täyttäneen kelpoisuusehdot sekä kaikkien tarjousten olleen tarjouspyynnön mukaisia. Kaikki tarjoukset täyttävät asetetut kelpoisuusvaatimukset sekä tarjouspyynnössä määritellyt palvelu- ja laatuvaatimukset. 

Tarjousten perusteella tehtiin tarjousten arviointimenettely tarjouspyynnön valintaperusteiden mukaisesti. Arviointimenettelyn perusteella Pohjola Vakuutus Oy:n tekemä tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Tarjousten arviointimenettely on esityslistan liitteenä.

Novum Oy suosittelee, että Porin kaupunki valitsee vakuuttajaksi 1.1.2023 alkaen: 

  • Pohjola Vakuutus Oy:n henkilövakuutuksiin eli työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksiin sekä vapaaehtoisiin henkilövakuutuksiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää valita Porin kaupungin henkilövakuutusten vakuuttajaksi Pohjola Vakuutus Oy:n ja päättää, että henkilövakuutukset saatetaan voimaan 1.1.2023 alkaen.

Samalla kaupunginhallitus päättää valtuuttaa rahoitusjohtajan allekirjoittamaan kaikki tarvittavat henkilövakuutusten hankintasopimukset valitun yhtiön kanssa.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

__________________

Merkitään, että Arja Laulainen poistui esteellisenä  (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Sonja Myllykoski (Arja Laulaisen varajäsen) oli kokouksessa läsnä kello 15.02 - 15.03.

Puheenjohtajana tämän asiakohdan ajan toimi Sampsa Kataja.

Merkitään, että tämän asian käsittelyn jälkeen käsiteltiin asia § 512.

 

Esteellisyys

  • Arja Laulainen

Tiedoksi

Novum Oy/Tiina Seppälä, Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö/Jouni Lampinen ja Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi

Liitteet

Oheismateriaali