Kaupunginhallitus, kokous 5.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 731 Sivistyslautakunta

PRIDno-2022-5384

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on päätöksellään 19.9.2022 § 134 päättänyt Porin kaupungin organisaatiomuutoksesta 1.1.2023 alkaen ja siihen liittyvistä hallintosäännön muutoksista. Yhtenä merkittävänä muutoksena on ollut, että nykyinen sivistyslautakunta lakkautetaan 1.1.2023 alkaen ja lautakunnan toiminta jakautuu kahden uuden lautakunnan, sivistyslautakunnan ja vapaa-ajan lautakunnan alaiseksi toiminnaksi.

1.1.2023 voimaan tulevan hallintosäännön 10 §:n mukaan sivistyslautakunnassa on 13 jäsentä.

Kuntalain 32 §:n 1 momentin mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt, että heidän toimikautensa on valtuuston toimikautta lyhyempi, tai jäljempänä toisin säädetä.

Kuntalain 33 §:n valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto valitsee jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi 2023–2025 sivistyslautakuntaan 13 jäsentä ja kullekin heistä henkilökohtaisen varajäsenen sekä valitsee jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.