Kaupunginhallitus, kokous 9.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Strategia- ja hyvinvointijohtajan palkkaus

PRIDno-2022-7061

Valmistelija

  • Timo Jauhiainen, Henkilöstöjohtaja, timo.jauhiainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen ja suoraan kaupunginjohtajan alaisena on toimialoja ohjaavana esikuntayksikkönä konsernipalvelut. Konsernipalveluihin on perustettu 1.1.2023 lukien strategia- ja hyvinvointiyksikkö, jonka päällikkönä toimii strategia- ja hyvinvointijohtaja.

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö vastaa strategisen suunnittelun ja kehittämisen ohjauksesta, porilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatiosta ja ohjauksesta, hyvinvointisuunnittelusta ja -raportoinnista sekä hyvinvointitiedon tuottamisesta, porilaisten osallisuuden ja vaikuttamisen edistämisestä, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaatiosta ja ohjauksesta, yhdistys- ja järjestöyhteistyön koordinaatiosta, kotouttamistyön koordinaatiosta.

Strategia- ja hyvinvointiyksikköä johtaa strategia- ja hyvinvointijohtaja, jonka pääasiallisia tehtäviä ovat strateginen suunnittelu ja strategisen johtamisjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja hyvinvointijohtamisen kehittäminen, yhdyspintayhteistyö hyvinvointialueen kanssa, kansalliset verkostot sekä osallistuminen yksikön kaikkiin muihin käytännön tehtäviin.

Strategiapäällikön tehtävä on muuttunut aiempaa vaativammaksi, jonka perusteella palkkausta on perusteltua tarkistaa. Konsernipalveluiden yksiköiden johtajat ovat palkkausjärjestelmien kehttämisen myötä kokonaispalkkauksen piirissä.

Strategia- ja hyvinvointijohtajan kokonaispalkkaus on 1.1.2023 lukien 6.900 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi tehtävään kuuluu puhelinetu 20 e/kk.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hatanpää, talous- ja hallintojohtaja, tuomas.hatanpaa@pori.fi

Kaupunginhallitus vahvistaa strategia- ja hyvinvointijohtajan kokonaispalkaksi 6.900 e/kk sekä puhelinedun 20 e/kk 1.1.2023 lukien.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tomi Lähteenmäki, HR-yksikön palvelussuhdetiimi, Sarastia

Muutoksenhaku

Kunnallisen viranhaltijalain (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 304/2003) 50 §:n 2 momentin mukaan viranhaltija, joka on jäsenenä yhdistyksessä, joka voi panna vireille tätä päätöstä koskevan asian työtuomioistuimessa, tai jäsenenä edellä mainitun yhdistyksen alayhdistyksessä, ei saa hakea tähän päätökseen muutosta oikaisuvaatimuksella, eikä valituksella, eikä saattaa asiaa hallintoriita-asiana ratkaistavaksi siltä osin, kun päätös koskee virka- ja työehtosopimuksen soveltamista ja tulkintaa. Samaa sovelletaan myös työsopimussuhteiseen työntekijään.