Kaupunginvaltuusto, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Talviuintipaikka Reposaareen, valtuustoaloite, valtuutettu Tiina Puska (lisäpykälä)

PRIDno-2023-290

Perustelut

Valtuutettu Tiina Puska jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”Valtuustoaloite 23.1.2023

TALVIUINTIPAIKKA REPOSAAREEN

Talviuintiharrastuksen suosio lisääntyy vuosi vuodelta, mutta Porissa luonnonvesiavantoon on joko vaikea tai lähes mahdoton päästä. Jotkut yhdistykset järjestävät tai ovat järjestäneet avantouintimahdollisuuksia, mutta toiminnan jatkuvuudelle ei ole takeita, tai tietoja esim. aukioloajoista on vaikea saada. Pori on merenrantakaupunki, joten maauimalan ohella olisi luontevaa tarjota alueen asukkaille mahdollisuus myös luonnonvesiavantoon pulahtamiselle.

Porin saaristoalue Reposaari tarjoaisi tähän miellyttävät puitteet, ja saarelta löytyy myös talviuinnista kiinnostuneita aktiiveja, jotka olisivat valmiit lähtemään yhteistyöhön kaupungin kanssa käytännön toteutuksesta.

Porin kaupungin hallintosäännön suomin oikeuksin ehdotan, että kaupunki aloittaa välittömästi toimenpiteet talviuintimahdollisuuden toteuttamiseen tarvittavan infran järjestämiseksi Reposaaren alueella.

Tiina Puska (sd.)”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.