Vapaa-ajan lautakunta, kokous 14.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Promenadisalin vuokrasopimus sekä salin käyttöön liittyvät oheispalvelut

PRIDno-2023-438

Valmistelija

  • Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö, jyri.traskelin@pori.fi

Perustelut

Promenadisalin ja Kirjurinluodon kesäteatterin hallinnointi siirtyi vuoden 2023 alusta tekniseltä toimialalta kulttuuriyksikön vastuulle.
Promenadisalin kokonaisvaltainen kehittäminen on lähtenyt käyntiin mm. lipunmyyntiuudistuksen, aulapalvelujen tuottajan kilpailutuksen sekä asiakaspalveluun resursoinnin myötä.

Osana kehittämistyötä on Promenadisalin vuokrasopimusta päivitetty vastaamaan nykytilannetta, mm. lipunmyynnin organisoinnin laajentamisen ja ulkopuolisten tapahtumajärjestäjien tilaisuuksien markkinoinnin myötä.

Kulttuuriyksikön ja sitä myöten sivistystoimialan tavoitteena on paitsi nostaa salin käyttöastetta ja saamiaan vuokratuloja ulkoisten tapahtumajärjestäjien vuokratoimintaa lisäämällä niin myös mahdollistaa paikallisia 3. sektorin ja muita "ruohonjuuritason" toimijoita hyödyntämään Promenadisalia entistä saavutettavammin. Tästä syystä esitetään, että kulttuuriyksikön päällikö voi tapauskohtaisesti myöntää Promenadisaliin vuokrahuojennuksia paikallisten toimijoiden tapahtumien järjestämisen tukemiseksi. Kuitenkin sellaisin reunaehdoin, että Promenadisalin pääkäyttäjän (Pori Sinfoniettan) sekä ulkopuolisten vuokratuottajien tilaisuudet priorisoidaan mahdollisissa varaustarpeiden päällekkäisyyksissä paikallisten, mahdollisesti vuokrahuojennuksia saavien tahojen tilaisuuksien edelle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta hyväksyy oheisen vuokrasopimuksen sekä valtuuttaa kulttuuriyksikön päällikön poikkeamaan vuokrasopimuksen hinnastosta em. perusteisiin pohjautuen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Paula Kauppila
Tiina J. Lehtonen
Eija Joensuu
Tiina Kudjoi
Tilavaraukset