Vapaa-ajan lautakunta, kokous 14.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Lastenkulttuurikeskus Kruunupään Vauvojen värikylpy® -työpajojen ja Vauvojen värikylpy® -ohjaajakoulutuksen hinnasto 1.3.2023 alkaen

PRIDno-2023-501

Valmistelija

  • Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö, jyri.traskelin@pori.fi

Perustelut

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää järjestää Vauvojen värikylpy® -työpajoja kausiluontoisina viikkotyöpajoina ja yksittäisinä lauantaipajoina. Lastenkulttuurikeskus on kouluttanut Vauvojen värikylpy® -ohjaajia vuodesta 2006. Eri puolilla Suomea ja kansainvälisesti toimivat ohjaajat ovat keskuksen kouluttamia. Lastenkulttuurikeskus Kruunupään Värikylpy-toiminnan palveluiden hintoja tulisi tarkistaa vastaamaan nykyistä kustannuskehitystä. Vauvojen värikylpy®-toiminnan hinnat ovat olleet jo vuosia samalla tasolla, vaikka yleinen hintakehitys on ollut kohoava. Hintojen muutos koskee kahta eri Vauvojen värikylpy®-työpajatyyppiä vauva- ja pikkulapsiperheille sekä Vauvojen värikylpy® –toiminnasta järjestettäviä valtakunnallisia koulutuksia aikuisille.  
 

VAUVOJEN VÄRIKYLPY®-TYÖPAJATYYPIT LAPSIPERHEILLE:

1. Vauvojen värikylpy®-viikkotyöpajakausi pitää sisällään 9 viikon ajan työpajan kerran viikossa. Kevätkausi 9 kertaa, syyskausi 9 kertaa.

Hintaluokkia on kaksi. Alle 2-vuotiaille kausimaksu on 50 €/lapsi ja yli 2-vuotiaiden kausimaksu on 55 €/lapsi. Varsinaisen osallistujan kanssa työpajaan voi ilmoittaa myös sisaruksen, jonka maksu on puolet eri-ikäisten kausimaksuista (25 €/sisarus tai 27,5 €/sisarus).

Vauvojen värikylpy®-viikkotyöpajakauden hinnat 1.3.2023 alkaen: alle 2-vuotiaat 65 € ja yli 2-vuotiaat 70 €.
Sisarusmaksu nousee varsinaisen maksun mukaan: 32,50 €/sisarus ja 35 €/sisarus.

 

2. Värikylpylauantai-työpajat järjestetään kaksi kertaa kuukaudessa, ympäri vuoden. Työpajat ovat ns. kertaluonteisia ja niiden hinnat jakautuvat myös kahden ikäryhmän mukaan: alle 2-vuotiaiden osallistumismaksu on 8 €/lapsi ja yli 2-vuotiaiden 10 €/lapsi. Myös näissä työpajoissa on sisaruksilla mahdollisuus osallistua, jolloin heidän maksunsa on puolet varsinaisen osallistujan maksusta (4 €/sisarus tai 5 €/sisarus).

Värikylpylauantai-työpajojen hinnat 1.3.2023 alkaen: alle 2-vuotiaat 10 € ja yli 2-vuotiaat 15 €.
Sisarusmaksu nousee varsinaisen maksun mukaan: 5 €/sisarus ja 7,50 €/sisarus.

 

VAUVOJEN VÄRIKYLPY®-OHJAAJAKOULUTUS JA VÄRIKYLPYOHJAAJIEN PÄIVÄT:

1. Vauvojen värikylpy®-ohjaajakoulutus järjestetään vuosittain lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä. Sen kesto on kuusi päivää ja se pitää sisällään asiantuntijaluennot, työpajat sekä luento- kuin työpajakohtaiset materiaalit. Ohjaajakoulutukseen osallistutaan valtakunnallisesti eri puolilta Suomea, mutta myös kansainvälisellä. Koulutuksen hinta on ollut 540 €/osallistuja.

Vauvojen värikylpy®- ohjaajakoulutuksen hinta 1.3.2023 alkaen 620 €

 

2. Värikylpyohjaajien päivä järjestetään vuoden välein. Päivä on vaihtelevasti yksi- tai kaksipäiväinen ja sen myötä tarjotaan lisäkoulutusta värikylpyohjaajille ja lisätään ohjaajien verkostoitumismahdollisuuksia eri puolilla Suomea tai ulkomailla toimiville. Ohjaajapäivän hinta on vaihdellut sen sisällöistä johtuen. Esitämme vuoden 2023 ohjaajien päivän hinnaksi 40 €/päivä, jolloin kahteen päivään osallistuminen olisi 70€.

Lisätietoja: johtaja Päivi Setälä, 044 701 1086

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta hyväksyy edellä esitetyn mukaan työpajojen hinnat ja ohjaajakoulutuksen sekä ohjaajapäivien hinnan.

Päätös

Muutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Merkitään, että Arja Laulainen poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 18.45.

Sinikka Alenius teki Mika Ahon kannattamana seuraavan muutosehdotuksen: Päätösehdotus hyväksytään muilta osin, mutta Vauvojen värikylpy®-viikkotyöpajakauden ja Värikylpylauantai-työpajojen maksuja ei koroteta.

Tiedoksi

Päivi Setälä
Paula Kauppila