Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 17.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Brändituotteiden hankinta, päätös optiovuoden käytöstä

PRIDno-2024-1320

Valmistelija

  • Marika Virtanen, marika.virtanen@pori.fi

Perustelut

Brändituotteiden hankinnan optiokauden käyttäminen

Porin kaupunki on kilpailuttanut syksyllä 2022 brändituotteiden hankinnan. Hankinta koskee yleisesti Porin brändituotteita konsernin omaan käyttöön sekä Visit Pori Oy:n myyntiin, mainonnassa käytettäviä give away -tuotteita sekä edullisia lahjatavaroita. Brändituotekokonaisuudesta, sen tuotevalikoimasta sekä myynnistä vastaavat Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö sekä Visit Pori Oy. Hankintapäätös sitoo Porin kaupunkia.

Hankinta on kilpailutettu ajalle 1.1.2023-30.6.2024. Optiona on, että sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Puitejärjestelyn enimmäiskesto on enintään 48 kk päättyen viimeistään 31.12.2026.

Kyseessä on ollut elinvoima- ja ympäristölautakunnan päättämä hankinta, jonka matkailu- ja markkinointiyksikkö on kilpailuttanut ja lautakunta tehnyt hankintapäätöksen.

Päätöksen peruste

Sopimuksen jatkaminen.

Matkailu- ja markkinointiyksikkö on valmistellut option käyttöönottoa. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä tuotteisiin ja palveluun.

Sopimuksen hinnat ovat tietyissä sovituissa tuotteissa olleet kiinteät 31.12.2023 asti, jonka jälkeen sopimustoimittajalla on mahdollisuus tarkistaa hintoja näiden tuotteiden osalta. Valikoimaan lisättävien uusien tuotteiden hinnat sovitaan aina toimittajan kanssa erikseen. Hinnan tarkistus voidaan tehdä vuosittain. Toimittaja esittää hinnan muutoksesta perusteluineen tilaajalle kirjallisesti vähintään kolme (3) kalenterikuukautta ennen aiottua muutosta. Muutosten on perustuttava yleiseen kustannustason nousuun.

Optiokauden käyttöönotosta on neuvoteltu sopimustoimittajan kanssa. Sopimustoimittaja on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan toimittajana ko. optiokaudella samoin ehdoin. Hintojen nostamiselle tai muillekaan muutoksille ei ole tarvetta tällä hetkellä, vaan sopimusta voidaan jatkaa samoin ehdoin.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää, että brändituotteiden hankinnan sopimus jatkuu 1.7.2024 jälkeen toistaiseksi voimassa olevana, kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Puitejärjestelyn enimmäiskesto on 48 kk. Sopimustoimittajana jatkaa Innoflame Oy.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Matkailu- ja markkinointiyksikön päällikkö, Visit Pori Oy:n toimitusjohtaja, markkinoinnin asiantuntija, Innoflame Oy:n Porin edustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.