Kaupunginhallitus, kokous 26.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 344 Finpyy 81. kaupunginosan korttelin 15 tontin 1 ja puiston Kaharipuisto (osa) asemakaavan muutos 609 1769

PRIDno-2022-6982

Valmistelija

  • Tia Koponen, tia.koponen@pori.fi

Perustelut

Kaavamuutos koskee Porin kaupungin Finpyy 81. kaupunginosan korttelia 15 (osa) ja puistoa Kaharipuisto (osa). Kaavan tavoitteena on luoda kulkuyhteys Kuurintieltä paloaseman Y-tontille liittämällä kaistale puistoaluetta Y-tonttiin. Kaavan yhteydessä myös poistetaan puistokaistale yhdistämällä Y- ja AK-tonttien raja. Kaava-alueen pinta-ala on noin 0,84 ha. Kaavamuutos on tullut vireille Porin kaupungin aloitteesta.

Kaavamuutosalueen ja sen läheisyydessä olevien kortteleiden korttelinumerot päivitetään KH:n erillisellä päätöksellä (MRL 55 §).

Kaupunkisuunnittelu on laatinut kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) ja kaavamuutosluonnoksen, jotka ovat liitteenä.

Asemakaavan muutoksen ollessa vaikutukseltaan vähäinen, varataan osallisille tilaisuus mielipiteensä esittämiseen samalla, kun ilmoitetaan vireilletulosta.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa päivitetään tarvittaessa kaavaprosessin aikana.

Vireilletulo ja luonnosvaihe

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä 13.4.-27.4.2023. Samalla kertaa on julkaistu asemakaavaluonnos. Vireilletulosta ja asemakaavaluonnoksen nähtäville asettamisesta ilmoitettiin 12.4.2023 kaupungin verkkosivuilla sekä kirjeellä asianosaisille. Osallisilla oli mahdollisuus esittää mielipiteitä ja täydennysehdotuksia osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksesta.
Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä asemakaavaluonnoksen nähtävillä olon aikana ei jätetty mielipiteitä. Ennakkolausunnot saatiin kaupungin Elinvoima- ja ympäristötoimialalta, DNA Oyj:ltä, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta sekä Porin Vedeltä. Ennakkolausunnon perusteella DNA Oyj:ltä ei tarvitse pyytää uutta lausuntoa ehdotusvaiheessa. Ennakkolausunnot ovat nähtävissä kokonaisuudessaan kaavan asiakirjoissa Porin kaupungin asianhallintajärjestelmässä. Ennakkolausunnot on koottu luonnosvaiheen palauteraporttiin, joka on kaavaselostuksen liitteenä. Palauteraportissa on annettu kaupunkisuunnittelun vastineet luonnosvaiheen ennakkolausuntoihin.

Kaavamuutoksesta ei aiheudu alueen maanomistajalle sellaista merkittävää hyötyä, jonka johdosta tulisi neuvotella maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta maankäyttösopimuksesta.

Tämän asemakaavan alueella tonttijako laaditaan sitovana ja erillisenä.

Asiakirjoihin sisältyy asemakaavakartta ja -selostus.

Luettelo asianosaisista on nähtävissä asiakirjoissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää asettaa Finpyy 81. kaupunginosan korttelin 15 tontin 1 ja Kaharipuiston (osa) asemakaavan muutoksen 609 1769, päivätty 20.6.2023 nähtäväksi vähintään 14 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Porin Energia Oy Energiayksiköltä, Porin Energia Sähköverkot Oy:ltä, Porin Vedeltä ja Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kuulutus, lausuntopyynnöt ja muut asianosaiset

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.