Kaupunginhallitus, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 550 Tytäryhteisöjen toiminta ja tavoitteet vuodelle 2024

PRIDno-2023-4391

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Porin kaupunkikonsernin tytäryhteisöjen tulee omistajaohjauksen antamien ohjeiden mukaisesti vuosittain toimittaa kaupungin omistajaohjaus- ja rahoitusyksikölle seuraavalle tilikaudelle asettamansa toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä muut pyydetyt tiedot, jotka omistajaohjauksessa kootaan ja raportoidaan edelleen Porin kaupunginhallitukselle. Tässä raportissa kaupunkikonsernin tytäryhteisöillä tarkoitetaan omistajapoliittisten linjausten mukaisesti muita kuin konsernin strategisia yhtiöitä, jotka raportoivat seuraavan vuoden tavoitteensa kaupunginhallitukselle erikseen vuosittain.

Tytäryhteisöille on lähetetty täytettäväksi: Tytäryhteisöjen toiminta ja tavoitteet 2024-lomakepohja, jolle niitä on pyydetty kirjaamaan yhtiöiden/yhteisöjen toiminta ja tavoitteet vuodelle 2024 sekä muut lomakkeella kysytyt seuraavat asiat: Toiminnan kuvaus ja toiminta-ajatus, toiminnalliset tavoitteet, taloudelliset tavoitteet ja lähiajan merkittävät tapahtumat.

Tytäryhteisöjen toiminta ja tavoitteet vuodelle 2024 on tytäryhteisöjen palauttamien tietojen yhteenvetona koottu kaupunginhallitukselle yhtenäiseksi raportiksi. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää merkitä Tytäryhteisöjen toiminta ja tavoitteet 2024 -raportin tietoonsa saatetuksi ja antaa mahdolliset evästyksensä raportin johdosta.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö/Omistajaohjaus

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.