Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Konsernipalvelut, käyttösuunnitelma, hankesuunnitelma ja toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2024

PRIDno-2023-4437

Valmistelija

  • Erja Haavisto, talouspäällikkö, talousyksikkö, erja.haavisto@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2025-2026 taloussuunnitelman 11.12.2023. Konsernipalveluiden yhteissitovuuden piiriin kuuluvat kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen sekä konsernipalvelut-esikuntayksikön tehtävät. Hyväksytyn talousarvion mukaisesti konsernipalveluiden toimintatuotot ovat noin 2,1 miljoonaa euroa, toimintakulut noin -30,1 miljoonaa euroa ja toimintakate noin -28,1 miljoonaa euroa. Konsernipalvelujen osalta valtuustoon nähden sitova erä on toimintakate. Luottamuselinten tulee tässä vaiheessa tarkistaa omat käyttö- ja hankesuunnitelmansa niin, että ne noudattavat kaupunginvaltuuston hyväksymää talousarviota valtuustoon nähden sitovien erien osalta. Käyttösuunnitelmat on esitetty tilitasoisina siten, että ensimmäisenä on konsernipalvelujen yhteissitovuuteen sisältyvä kokonaisuus. Sen jälkeen ovat kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus ominaan sekä konsernipalvelut -esikuntayksikkö ja sen alaiset yksiköt. 

Konsernipalvelujen osalta on talousarvioehdotuksen jälkeen tehty päivitetyn hallintosäännön mukainen organisaatiomuutoksen aiheuttama määrärahasiirto (noin 0,3 miljoonaa euroa) konsernipalveluista elinvoima- ja ympäristötoimialan kaupunkikehitys- ja omistajaohjausyksikköön.

Toiminnallisina tavoitteina vahvistetaan konsernipalveluihin kytkeytyvät toimenpiteet ja mittarit, jotka on talousarviokirjassa esitetty kaupungin elinvoima ja hyvinvointi -osiossa.

Investointien osalta vahvistetaan kaupunginhallituksen ja konsernipalveluiden yhteinen hankesuunnitelma aihealueittain. Yhteinen investointimääräraha kaupunginhallituksella ja konsernipalveluilla on 4,6 miljoonaa euroa vuonna 2024.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä konsernipalveluiden yhteissitovuuden piiriin kuuluvien kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen sekä konsernipalvelut-esikuntayksikön vuoden 2024 talousarvion käyttötaloussuunnitelmat, hankesuunnitelman ja toiminnalliset tavoitteet.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.