Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 KV, KH ja konsernipalvelut, laskujen hyväksyjät 2024

PRIDno-2024-110

Valmistelija

  • Erja Haavisto, talouspäällikkö, talousyksikkö, erja.haavisto@pori.fi

Perustelut

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti toimielinten on huolehdittava, että vuosittain vahvistetaan kustannuspaikoittain laskujen hyväksyjät.

Hyväksyjät ja varahyväksyjät vuodelle 2024 on esitetty konsernipalvelujen osalta kustannuspaikoittain huomioiden organisaatiohierarkiaan tulevat muutokset. Lisäksi esitykseen sisältyy muun toiminnan energian välitys sekä investointiosasta kaupunginhallituksen elinkeinoelämää tukevat investoinnit, vesiosuuskuntien avustaminen ja osakkeiden osto. Elinkeinoelämää tukevien investointien hyväksyjät ja varahyväksyjät kaupunginhallitus nimeää kunkin hankkeen osalta erikseen hyväksyessään investoinnin käynnistämisen.

Nimikkeiden muuttaminen sukupuolineutraaliin muotoon on käynnissä, minkä vuoksi yhden kustannuspaikan hyväksyjänä on esitetty nykyisen nimikkeen lisäksi myös vaihtoehtoinen nimike. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää

- hyväksyä vuoden 2024 kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja konsernipalvelujen sekä muun toiminnan ja konsernipalvelujen investointien laskujen hyväksyjät ja varahyväksyjät liitteen mukaisesti.
- vahvistaa talous- ja hallintojohtajalle oikeuden hyväksyä toimialoille kuulumattomia tai rahoitusta koskevia laskuja.
- nimetä erikseen kunkin elinkeinoelämää tukevan hankkeen käynnistämisen yhteydessä hankekohtaisesti hyväksyjän ja varahyväksyjän. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tarkastustoimi

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.