Kaupunginhallitus, kokous 22.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 192 Kutsu Karhuseutu ry:n vuosikokoukseen

PRIDno-2024-1553

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Karhuseutu ry:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 24.4.2024 klo 18.00. Paikka on Karhuseudun toimisto, Friitalantie 13 B (3. krs), Ulvila. Osallistua voi myös etäyhteydellä (linkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla). Kokoukseen on ilmoittauduttava sähköpostilla, osoite: karhuseutu@karhuseutu.fi viimeistään maanantaina 22.4.2023 klo 12.00 mennessä.

Kokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätös, hallituksen vuosikertomus sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto (kohta 5), tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille (kohta 6), toimintasuunnitelma 2024, tulo- ja menoarvio 2024 sekä jäsenmaksun suuruus 2025. Lisäksi vahvistetaan hallituksen jäsenten lukumäärä seuraavalle toimikaudelle, valitaan hallituksen puheenjohtaja erovuoroisen tilalle ja muut hallituksen jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle sekä valitaan vuodelle 2024 auktorisoitu tilintarkastaja ja toiminnantarkastaja ja heille varajäsenet. 

Porin kaupungin edustajana yhdistyksen hallitukseen on julkisen tahon edustajana kuulunut Sari Kivioja. Hän ei ole vuosikokouksessa erovuoroinen.

Karhuseutu ry:n Niina Harjun 5.4.2024 lähettämässä kokouskutsun saatteessa kerrotaan siitä, että vuosikokouksen esityslistalla olevia kohtia 5 ja 6 ei voida kokouksessa käsitellä ja päättää, koska hyväksyttyä tilinpäätöstä, tilintarkastuskertomusta ja toiminnantarkastuskertomusta ei ole vielä saatavilla. Tämä johtuu epäselvyyksistä maaliskuussa laaditussa tilinpäätöksessä, jota Karhuseudun hallitus ei maaliskuun kokouksessaan hyväksynyt. Kohtiin liittyvät asiat käsitellään yhdistyksen uudessa sääntömääräisessä kokouksessa mahdollisesti jo kesäkuussa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin kokousedustajan Karhuseutu ry:n vuosikokoukseen 24.4.2024 ja antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

________________

Merkitään, että Raisa Ranta poistui esteellisenä (osallisuusjäävi, Karhuseutu ry:n hallituksen varajäsen) tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Esteellisyys

  • Raisa Ranta

Tiedoksi

Kokousedustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.