Kaupunginhallitus, kokous 30.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 387 Koy Porin Winnova, ennakkokäsityspyyntö

PRIDno-2024-3695

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Porin Winnova on lähettänyt kaupunginhallitukselle 20.9.2024 päivätyn kirjeen koskien ennakkokäsityspyyntöä seuraavassa asiassa:

" Kiinteistö Oy Porin Winnova hallitsee Ulvilassa sijaitsevaa ns. Kullaan metsäopistoa, osoitteessa Sahalahdentie 57. Tontin 886–422–22–0 omistaja on Porin kaupunki ja yhtiöllä on tontista vuokrasopimus, joka ulottuu vuoteen 2061 asti. Tontilla on käytöstä poistettava ns. entinen simulaattoritila, rak. nro. 3, jonka pinta-ala on 670 m2 .

Länsirannikon Koulutus Oy on irtisanonut vuokrasopimuksensa simulaattoritilan osalta jo aiemmin. Simulaattoritoiminnot on siirretty muihin oppilaitosympäristön tiloihin. Sittemmin pientä osaa simulaattoritilasta on vuokrattu kiinteistöhuollolle. Vuokrasopimus kiinteistöhuollon tiloista on irtisanottu päättymään 31.10.2024. Purettavat tilat ovat elinkaarensa päässä ja niille ei ole käyttöä näköpiirissä. Sijaintinsa ja huonokuntoisuutensa vuoksi rakennuksella ei nähdä olevan myyntiarvoa.

Porin kaupunki omistaa Kiinteistö Oy Porin Winnovan osakkeista 100 %.

Kiinteistö Oy Porin Winnova tiedustelee kaupunginhallituksen ennakkokäsitystä Kullaan metsäopiston ympäristössä sijaitsevan rakennuksen 3, eli vanhan käytöstä poistatettavan ns. simulaattoritilan purkamisesta.

Mikäli myönteinen ennakkokäsitys saataisiin, käynnistettäisiin entisen simulaattoritilan purun edistäminen välittömästi vuokrasopimuksen päätyttyä."

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa Kiinteistö Oy Porin Winnovalle myönteisen ennakkokäsityksen Kullaan metsäopiston ympäristössä sijaitsevan rakennuksen 3, eli vanhan käytöstä poistatettavan ns. simulaattoritilan purkamisesta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kiinteistö Oy Porin Winnova, toimitusjohtaja Anniina Dunder

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.