Kaupunginhallitus, kokous 30.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 385 Porin kaupungin henkilöstöraportti 1-8/2024

PRIDno-2024-3675

Valmistelija

  • Timo Jauhiainen, henkilöstöjohtaja, timo.jauhiainen@pori.fi

Perustelut

HR-mittareiden kehityssuuntien analysointiin luotiin vuoden 2023 aikana kvartaaliraportointikäytäntö. Kaupunginhallitukselle raportoitiin säännöllisesti ensimmäisestä kvartaalista alkaen. Vuonna 2024 kvartaaliraportoinnista siirryttiin kolmannesvuosiraportointiin, jotta HR-raportointi olisi saman tahtista talousraportoinnin kanssa. Ensimmäisen kolmanneksen eli tammi-huhtikuun tilanteesta raportoitiin kaupunginhallitukselle 27.5.2024. Nyt on vuorossa tammi-elokuun sisältävä toinen kolmannesvuosiraportti.

Henkilöstöohjelmassa toimenpiteet ja mittarit on määritelty konkreettisesti, jotta HR-tiedolla johtaminen vastaisi tavoitteita ja vahvistaisi henkilöstöohjelmaa työnantajan ja erityisesti HR-yksikön toimintaa ohjaavana asiakirjana. Kolmannesvuosiraportti sisältää laajasti määrällisiä ja laadullisia mittareita, jotka perustavat suurelta osin henkilöstöohjelmaan. Kaikkia mittareita ja asioita ei kuitenkaan raportoida samassa rytmissä, vaan esimerkiksi puolivuosittain tai vuosittain raportointiteknisistä syistä johtuen.

Henkilöstöohjelman painopistealueiden (henkilöstövoimavarojen johtaminen ja työnantajakuva, osaamisen johtaminen, työhyvinvoinnin johtaminen) lisäksi raportissa nostetaan esille muita HR-yksikön keskeisiä ajankohtaisia asioita. Keskeistä on raportoida se, mikä on sillä hetkellä HR-näkökulmasta erityistä tai huomionarvoista. Tavoitteena on, että raportointi ei ole pelkästään toteavaa, vaan pyritään löytämään lukujen taustalla olevia asioita tukemaan henkilöstöä koskevaa päätöksentekoa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää merkitä henkilöstöraportin 1–8/2024 tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Toimialat ja liikelaitokset

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.