Kaupunginhallitus, kokous 14.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 398 HR-yksikön palvelussuhdepäällikön valinta

PRIDno-2024-3866

Valmistelija

  • Taru Smolander, Palvelusuhdepäälikkö, taru.smolander@pori.fi

Perustelut

Palvelussuhdepäällikön virka oli julkisesti haettavana 24.6.-14.8.2024 klo 15.00. Hakukuulutus julkaistiin Kuntarekry-​järjestelmässä ja Työmarkkinatorilla. Avoinna olevaa tehtävää mainostettiin myös kaupungin sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram, LinkedIn). Määräaikaan mennessä virkaa haki 41 henkilöä.

Avoinna olevan viran pääasiallisena tehtävänä on johtaa yhdessä tiiminvetäjän kanssa noin kymmenen henkilön palvelussuhdetiimiä, joka tuottaa keskeiset henkilöstöpalvelut koko organisaatiolle. Palvelussuhdepäälliköt vastaavat henkilöstöä koskevien ohjeiden valmistelusta, ajantasaisuudesta ja viranomaislausuntojen laatimisesta. Keskeisenä tehtävänä on saattaa henkilöstöä koskevat ohjeet ja linjaukset käytäntöön koko organisaatiossa. Palvelussuhdepäällikkö neuvoo ja ohjaa toimialojen esihenkilöitä palkka- ja palvelussuhdeasioissa sekä lainsäädännön, sopimusten ja henkilöstöhallinnon ohjeiden tulkinnassa. Palvelussuhdepäällikkö raportoi työssään henkilöstöjohtajalle ja on sekä HR-johtoryhmän että teknisen toimialan johtoryhmän jäsen.

Virkasuhteen kelpoisuusehtona on koulutuksen osalta soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, esimerkiksi oikeustieteen tai hallintotieteiden alalta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää aiempaa kokemusta esihenkilötehtävistä, henkilöstöhallinnosta palvelussuhdeasioiden osalta sekä kunta-alan tuntemusta. Arvostamme oma-aloitteista ja tavoitteellista työotetta sekä hyviä viestintä- ja neuvottelutaitoja. Tehtävässä tarvitaan kykyä analyyttiseen ajatteluun ja projektinhallintataitoja.

Hakemusasiakirjojen perusteella ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin seitsemän hakijaa.

Haastatteluun kutsuttiin hakijat, joiden koulutus ja työkokemus vastasivat parhaiten hakuilmoituksessa asetettuja vaatimuksia koulutuksen, esihenkilökokemuksen, henkilöstöhallinnon palvelussuhdeasioiden tuntemuksen sekä kunta-alan osaamisen osalta.

Ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin:

[peitetty], tradenomi (YAMK), palvelussuhdepäällikkö

[peitetty], KTM, hallinto- ja henkilöstöasiantuntija

[peitetty], KTM, HR-chef

[peitetty], HTM, projektinjohtaja

[peitetty], HTM, palvelussuhdepäällikkö

[peitetty], oik. kand., VTM, palvelussuhdepäällikkö

[peitetty], KM, opetuspäällikkö

Ensimmäinen haastattelukierros toteutettiin viikolla 34 ja haastattelijoina toimivat henkilöstöjohtaja [peitetty] ja palvelussuhdepäällikkö [peitetty]. Haastattelussa arvioitiin koulutuksen ja kokemuksen lisäksi hakijan motivaatiota kyseistä tehtävää kohtaan sekä valmiuksia kokemuksensa ja ominaisuuksiensa perusteella palvelussuhdepäällikön tehtäväkokonaisuuden menestyksekkääseen hoitamiseen. Puolistrukturoidulla haastattelulla kartoitettiin muun muassa hakijoiden valmiuksia johtoryhmätyöskentelyyn ja viranomaislausuntojen laatimiseen, projektinhallintataitoja, esihenkilötaitoja, työ- ja virkasuhdejuridista osaamista sekä kykyä analyyttiseen ajatteluun. Haastattelussa arvioitiin myös hakijan käsitystä haettavan tehtävän sisällöstä ja luonteesta. Palvelussuhdepäälliköt toimivat tiiviinä työparina,​ joten myös henkilön esiintyminen ja​ vuorovaikutustaidot huomioitiin arvioitaessa rekrytointiprosessissa seuraavaan vaiheeseen valittavia. Hakijoista [peitetty] perui hakemuksensa ennen valintoja rekrytoinnin seuraavaan vaiheeseen.

Ensimmäisen haastattelun perusteella soveltuvuusarviointiin valittiin [peitetty], [peitetty] ja [peitetty].

Soveltuvuusarvioinnit toteutti Eezy Personnel Oy viikolla 37 ja 38. Soveltuvuusarviointien perusteella toiseen haastatteluun kutsuttiin [peitetty] ja [peitetty]. Toinen haastattelu sisälsi kahden ennakkotehtävän valmistelun, toisen ennakkotehtävän esittelyn HR-johtoryhmälle sekä ryhmäkeskustelun HR-​johtoryhmän kanssa.

Hakemusasiakirjojen, kahden haastattelun, ennakkotehtävien ja soveltuvuusarvioinnin pohjalta kokonaisarvioinnissa hakijoista etusijalle nousee [peitetty], jota esitetään valittavaksi palvelussuhdepäällikön virkaan. Viuhkolalla on esihenkilö- ja johtamiskokemusta noin 12 vuotta sekä kunta-alalta että yksityiseltä sektorilta. Hänellä on kokemusta henkilöstöä koskevien ohjeiden valmistelusta, viranomaislausuntojen laatimisesta, palvelussuhdeasioita koskevien tulkintojen tekemisestä ja tähän liittyvästä neuvonnasta sekä paikallisneuvotteluista. [peitetty] projektinhallintataidot ja kyky analyyttiseen ajatteluun näyttäytyivät rekrytointiprosessissa vahvoina. [peitetty] viestintä- ja vuorovaikutustaidot arvioitiin erittäin vahvoiksi rekrytoinnin jokaisessa vaiheessa. Lisäksi hänen esihenkilötyöotteessaan yhdistyvät jämäkkä päätöksenteko ja rakentava vuorovaikutus tavalla, joka todennäköisesti edistää tehokkuutta ja luottamusta johdettavassa tiimissä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus valitsee HR-yksikön palvelussuhdepäällikkön virkaan edellä kuvatuin perustein KM [peitetty] edelleen todeten, että virantäytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Palkkauksesta päättää konsernipalvelujen toimintasäännön mukaan henkilöstöjohtaja.

Tiedoksi

HR-yksikön palvelussuhdetiimi, [peitetty], [peitetty], muut hakijat

Liitteet

Oheismateriaali