Tekninen lautakunta, kokous 23.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 137 Musan kentän toiminnallisuuden kehittäminen, valtuustoaloite, varavaltuutettu Joonas Ryynänen

PRIDno-2022-1958

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Varavaltuutettu Joonas Ryynänen jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite: Musan kentän toiminnallisuuden kehittäminen

Musan kenttä on ahkerassa käytössä oleva jalkapallokenttä Länsi-Porissa. Sen ympäristössä sijaitsee vanhan viipalekoulun rakennus ja ulkoleikkipaikka. Kenttä on kesäkaudella ahkerassa käytössä, sillä Musan salama on Porin suurin juniorijalkapalloseura. Leikkipaikka on nykyisin käyttäjän näkökulmasta välttävässä kunnossa.

Toiminnallinen harjoittelu (ns. Crossfit-tyylinen harjoittelu) osana jalkapalloharjoittelua on osittain nykypäivää jo junioritasolla. Laadukas toiminnallisen harjoittelun ulkopuisto on helposti lähestyttävä ja turvallinen käyttää matalalla kynnyksellä.

Kentän käyttäjistä suuri osa on pieniä lapsia, joilla on usein vanhemmat mukana. Jalkapallon harrastajat, junioreiden vanhemmat ja lähiseudun asukkaat hyötyisivät toiminnallisesta harjoittelumahdollisuudesta. Tällä olisi selkeä kaupunkilaisten lähiympäristöä parantava vaikutus ja se nostaisi kentän ja sen ympäristön arvoa ja arvostusta. Panostus liikuntaan on myös panostus kaupunkilaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Esitän, että  kaupunki selvittää Musan leikkipaikan kunnon (leikkivälineet ja valaistus) ja valmistelee toiminnallisen harjoittelun pisteiden sijoittamista leikkipaikan ympäristöön. Toiminnallisen harjoittelun pisteet voi toteuttaa joko isona kokonaisuutena (esim. Lappset Oy - Fitness-puisto) tai pieninä laitteina ympäri leikkipaikkaa.

Joonas Ryynänen (sd.)"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Valmistelija

  • Sanna Välimäki, infrajohtaminen toimintayksikön esimies, sanna.valimaki@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa valtuustoaloitteesta ”Musan kentän toiminnallisuuden kehittäminen, Joonas Ryynänen” 31.8.2022 mennessä.

Valtuutettu Joonas Ryynänen esittää, että kaupunki selvittää Musan leikkipaikan kunnon (leikkivälineet ja valaistus) ja valmistelee toiminnallisen harjoittelun pisteiden sijoittamista leikkipaikan ympäristöön. Aloitteen mukaan toiminnallisen harjoittelun pisteet voi toteuttaa joko isona kokonaisuutena (esim. Lappset Oy -Fitness-puisto) tai pieninä laitteina ympäri leikkipaikkaa.

Infrajohtaminen on keväällä 2022 käynnistänyt Musan kentän pysäköintijärjestelyjä koskevan yleissuunnitelman laatimisen yhdessä Musan Salaman, liikunta- ja nuorisoyksikön sekä liikuntapaikat-toimintayksikön kanssa. Pysäköintijärjestelyjen toteutusta esitetään toteutettavaksi vuodelle 2023.  Suunnittelun aikana on todettu tarve laatia alueelle myös laajempaa kokonaisuutta koskeva yleissuunnitelma, jossa otetaan kantaa kentän ympäristön kehittämiseen, mukaan lukien leikkialue, kuntoiluvälineet, aidat, portit ja turvallinen liikkuminen alueen sisällä.  

Joonas Ryynäsen valtuustoaloitetta käsiteltiin Musan kentän suunnitteluryhmässä alkukesästä 2022. Esitettyä toiminnallisen harjoittelun kehittämistä pidettiin hyvänä. Sen tulee palvella eri ikäisiä käyttäjiä ja laitteiden tulee olla yleisesti kaikkien käytettävissä. Toiminnallisen harjoittelun järjestäminen otetaan huomioon alueen laajemman yleissuunnitelman laatimisen yhteydessä, edelleen sidosryhmät osallistaen.

Leikkivälineiden kunto on kartoitettu. Rekkitanko, kiipeilyteline ja tasapainopuomit (2 kpl) ovat hyväkuntoiset ja ne voidaan ottaa jatkokäyttöön. Muut välineet tulee poistaa käytöstä. Valaistuksen suunnittelu tulee sisältymään seuraaviin suunnitteluvaiheisiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta antaa kaupunginhallitukselle Joonas Ryynäsen valtuustoaloitteeseen yllä esitetyn vastauksen.  

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Siltä osin kuin päätös on valituskelpoinen, siihen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksella. Muulta osin päätös on muutoksenhakukiellossa kuntalain 136 §:n perusteella.

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13 (maanantai 10-16, tiistai-torstai 8-16, perjantai 8-15)
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi