Tekninen lautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 228 Vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpano, tekninen toimiala

PRIDno-2022-6261

Valmistelija

  • Erja Haavisto, talouspäällikkö, talousyksikkö, erja.haavisto@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2023 talousarvion ja vuosien 2024-2025 taloussuunnitelman 14.11.2022. Hyväksytyn talousarvion mukaisesti teknisen toimialan toimintatuotot ovat noin 24,2 miljoonaa euroa, valmistus omaan käyttöön erä noin 3,6 miljoonaa euroa ja toimintakulut noin 49,2 miljoonaa euroa. Teknisen toimialan osalta valtuustoon nähden sitova erä on toimintakulut. Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti toimialojen tulee tässä vaiheessa tarkistaa omat käyttö- ja hankesuunnitelmansa niin, että ne noudattavat kaupunginvaltuuston hyväksymää talousarviota.

Lautakunnan alkuperäisen talousarvioehdotuksen jälkeen teknisen toimialan talousarvioon on tehty seuraavat määrärahoihin vaikuttavat muutokset

Toimintatuotot:

o    Hyvinvointialueelle vuokrattavien tilojen tilavuokrien korotus +2,3 miljoonaa euroa.

o     Jätehuollon toimintatuottojen poisto noin -5 miljoonaa euroa.

o    Jäähallin ja sen piha-alueiden vuokratuottojen lisäys noin +0,3 miljoonaa euroa.

o    Jäähalliyhtiöltä laskutettavat erät noin +0,3 miljoonaa euroa.

Toimintakulut:

o    Jätehuollon toimintakulujen poisto noin -4 miljoonaa euroa

o    Jäähallin sähkö- ja kaukolämpökustannukset noin +0,3 miljoonaa euroa

o    Kiinteistöjen vastikekustannukset noin +0,5 miljoonaa euroa

o    Jäähallin pääomavastikkeen poisto noin -0,6 miljoonaa euroa

Työnantajan arvioidut sivukulut vuodelle 2023 eivät ole syksyn aikana muuttuneet olennaisesti, joten ne ovat käyttösuunnitelmavaiheessa samat kuin talousarvion syöttövaiheessa.

Toiminnallisina tavoitteina vahvistetaan toimialaan kytkeytyvät toimenpiteet ja mittarit, jotka on talousarviokirjassa esitetty kaupungin elinvoima ja hyvinvointi -osiossa tai toimialaan kytkeytyvän top10-prosessin kohdassa toiminnalliset tavoitteet.

Irtaimen investointien osalta hankesuunnitelma esitetään hankinnoittain sisältäen arvioidun hankinta-ajankohdan ja hankinnasta vastaavan tahon. Irtaimen investointimääräraha teknisellä toimialalla on 912 000 euroa vuonna 2023.

Lautakunnan tulee hyväksyä käyttösuunnitelmat, hankesuunnitelmat ja toiminalliset tavoitteet viimeistään tammikuun 2023 aikana.

Tilikauden aikana voi ilmetä tarvetta tehdä teknisen toimialan käyttösuunnitelmaan muutoksia tilien ja kustannuspaikkojen välillä. Tämän vuoksi esitetään, että teknisen toimialan toimialajohtaja voi tarvittaessa päättää näistä muutoksista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Lautakunta päättää hyväksyä teknisen toimialan vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelmat, hankesuunnitelman ja toiminnalliset tavoitteet sekä valtuuttaa toimialajohtajan tekemään tarvittaessa määrärahamuutokset kustannuspaikkojen ja tilien välillä tilikauden aikana.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.