Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 18.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Laserkeilaus ja ilmakuvaus 2023

PRIDno-2022-6641

Valmistelija

  • Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, teemu.salonen@pori.fi

Perustelut

Porin kaupungin Elinvoima- ja ympäristötoimialan kaupunkimittauksen kustannuspaikan talousarvioon 2023 on varattu 330 000 euroa laserkeilauksen ja ilmakuvauksen menetelmin tuotetun kaukokartoitusaineiston hankintaan. Elinvoima- ja ympäristötoimialan on tarkoitus alkuvuodesta julkaista hankintailmoitus ja tarjouspyyntö, joissa pyydetään tarjouksia laserkeilauksesta ja ilmakuvauksesta. Hankinnassa on mukana myös Nakkilan kunta ja Ulvilan kaupunki. Tarkoitus on tuottaa tilaajalle automaattisesti luokiteltua laserkeilausaineistoa ja samanaikaisia ortoilmakuvia. Pistepilveä ja ilmakuvia käytetään mm. maasto- ja kaupunkimallien tuottamiseen, kaupunkisuunnitteluun ja rakentamista varten. 

Lisähankintamahdollisuutena on monikamerailmakuvaus ja kuvien katselupalvelu. Monikamerailmakuvia käytetään rakennusmallien teksturointiin, maanpintamallin teksturointiin ja paikkatietosovelluksien taustakarttana. 

Hankinta toteutetaan kertaostoksena ja hankinnan arvioitu kokonaisarvo ilman alv:tä on 400 000,00 €. Arvioitu kokonaisarvo on arvio Porin kaupungin, Ulvilan kaupungin ja Nakkilan kunnan yhteishankinnan kustannuksista. Porin kuvausalue on n. 550km², Ulvilan n.36km² (Tarjouspyyntö sisältää maastotyöt) ja Nakkilan n.49km² (Tarjouspyyntö sisältää maastotyöt). Optiona pyydetään Porin maastotyöt siltä varalta, että TEK/IY/IR/mittauspalvelujen resurssit eivät riitä Porin kuvausalueen maastotöiden tekoon. Lisäksi optiona pyydetään laserkeilauksen ja ilmakuvauksen tai ilmakuvauksen hinta, jos kuvattavan ja keilattavan tai kuvattavan alueen pinta-ala supistuu tai laajenee.

Hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) toimittajan kanssa.

Ulvilan kaupunginjohtaja on päättänyt Poriin 22.12.2022 toimitetun sähköpostin mukaan, että Ulvilan kaupunki sitoutuu Porin kaupungin kanssa ilmakuvauksen/laser-keilauksen yhteishankintaan ja Porin kaupunki kilpailuttaa ja tekee hankintapäätöksen ko. yhteishankinnasta. Nakkilan kunnanhallitus käsittelee/on käsitellyt asiaa kokouksessaan 16.1.2023 asianro 8.

Porin kaupungin hallintosäännön 29 § mukaan elinvoima- ympäristölautakunta päättää toimialaansa koskevat sopimukset.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta merkitsee hankinnan vaiheen tiedoksi, hyväksyy menettelynä Nakkilan kunnan ja Ulvilan kaupungin kanssa tehtävän yhteishankinnan sekä hyväksyy, että Porin kaupungin rakennusvalvontayksikkö yhdessä Porin kaupungin hankintapalvelujen kanssa suorittaa kilpailutuksen. Elinvoima- ja ympäristölautakunta oikeuttaa rakennusvalvontayksikön neuvottelemaan Nakkilan kunnan ja Ulvilan kaupungin kanssa yhteishankintaan liittyvistä yksityiskohdista sekä sopimaan yhteishankintaan osallistuvien kuntien keskinäisen kustannusten jaon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Rakennusvalvontayksikkö (yksikön päällikkö, apulaiskaupungingeodeetti, mittausinsinööri), Ulvilan kaupunki, Nakkilan kunta, hankintapalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.