Kaupunginvaltuusto, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Yhteiskunta- ja hyvinvointipainotteinen erikoistumislinja Porin lukioon, valtuustoaloite, valtuutettu Hanna Raitakari (lisäpykälä)

PRIDno-2023-738

Perustelut

Valtuutettu Hanna Raitakari jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”Yhteiskunta- ja hyvinvointipainotteinen erikoistumislinja Porin lukioon

Porissa lukion erikoistumislinjat ovat lähinnä painottuneet matemaattisluonnontieteellisiin ja liikunnallisiin koulutusohjelmiin. Kuitenkin yhteiskunnallisten ja hyvinvointiin liittyvien koulutusteemojen nostaminen olisi ensiarvoisen tärkeää, koska kaupungin uudessa strategiassakin hyvinvoinnin edistäminen on nostettu sen ansaitsemalle jalustalle. Myös sote-puolella syntynyt työvoimavaje laittaa meidät tekemään uudenlaisia ratkaisuja koulutuskentälläkin, jotta mm. ikääntyvä väkemme saa ansaitsemaansa laadukasta hoitoa.

Keskustan valtuustoryhmä, ensimmäisenä allekirjoittajana Raija Koskiranta, teki hyvän aloitteen syksyllä 2022 liittyen lukioon perustettavasta tekniikan erityislinjasta. Tämä valtuustoaloite innosti allekirjoittaneen tekemään aloitteen liittyen seuraavaan:

’Kaupunginvaltuuston suomin oikeuksin esitän, että kaupungissamme ryhdytään toimenpiteisiin ja selvitetään mahdollisuutta perustaa Porin lukioon erikoistumislinja, jossa painotus olisi yhteiskunnallisissa ja hyvinvointiin tähtäävissä teemoissa. Tämä lujittaisi yhteistyötä alueen korkeakoulujen, SAMKin ja Yliopistokeskuksen kanssa, ja orientoisi alueella opiskelevia lukiolaisia kouluttautumaan yhteiskunnan ja hyvinvoinnin sektorin vahvoiksi ammattilaisiksi’.

Porissa 24.2.2023

 

Hanna Raitakari

kaupunginvaltuutettu (Kok.)

Pori ”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.