Kaupunginvaltuusto, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Rakentaminen sujuvammaksi kaupungin kaava-alueen ulkopuolella, valtuustoaloite, valtuutettu Viliina Välimäki (lisäpykälä)

PRIDno-2023-764

Perustelut

Valtuutettu Viliina Välimäki jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

Rakentaminen sujuvammaksi kaupungin kaava-alueen ulkopuolella

Kokemusten ja saadun palautteen mukaan Porissa rakentamiseen vaadittavissa luvissa kestää pitkään ja prosessi on monimutkainen verrattuna lukuisiin muihin kuntiin. Kun rakentaa kaava-alueen ulkopuolelle, on rakennusluvan saaminen vieläkin hitaampi, monivaiheisempi, mutkikkaampi ja kalliimpi prosessi. Valtuustosopimuksessa 2021-2025 on sitouduttu lisäämään joustavuutta kaavoitukseen ja lupakäsittelyyn sekä kehittämään palvelualueita. Samaan sitoudutaan Pori 2030 strategiassa.

Kyläkaava on tuonut helpotusta monissa kunnissa kaupungin reuna-alueiden lupaprosesseihin, koska kyläkaavassa osoitetuille rakennuspaikoille on voinut rakentaa ilman suunnittelutarveratkaisua. Vastaavalle olisi Porissakin tarvetta, esimerkiksi Ahlaisten suunnalla.

Esitän, että selvitystyö lupaprosessien sujuvoittamisesta ja nopeuttamisesta nykyisen kaava-alueen ulkopuolella aloitetaan pikimmiten sekä valmistelu kyläkaavan saamiseksi Poriin aloitetaan.

26.2.2023 Porissa”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.