Kaupunginvaltuusto, kokous 13.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 151 Tekojääradan kattamisen selvitystyön ja tarvittavien toimenpiteiden valmistelun aloittaminen hankkeen toteuttamiseksi, valtuustoaloite, Liike Nyt valtuustoryhmä, ensimmäinen allekirjoittaja valtuutettu Niko Viinamäki (lisäpykälä)

PRIDno-2023-4206

Perustelut

Liike Nyt valtuustoryhmä, ensimmäinen allekirjoittaja valtuutettu Niko Viinamäki jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Tekojääradan kattamisen selvitystyön ja tarvittavien toimenpiteiden valmistelun aloittaminen hankkeen toteuttamiseksi. 

Viimeaikaiset talvet ovat tehneet jääurheilun harrastamisesta haastavaa. Katettu tekojäärata olisi monikäyttöinen ja ympärivuotinen liikunta- ja tapahtumapaikka. Talvella se palvelisi kaikkia jääurheilun ja jääliikunnan harrastajia luistelijoista jääpallon kautta jääkiekon harrastajiin. Keväästä ja syksyyn se palvelisi esimerkiksi pesäpallon ja jalkapallon harrastajia. Myös tekojääradan yleisövuorot ovat erittäin suosittuja ja näin ollen kaikkien kuntalaisten saavutettavissa matalalla kynnyksellä. Porissa on pitkät perinteet jääurheilusta ja viimekeväinen Narukerän mestaruuden myötä jääpalloilu nostaa suosiotaan. Sekä nyt kun palloiluhalli jäi toteuttamatta ja 32 miljoonaa euroa säästyi niin olisi hyvä mahdollisuus toteuttaa paljon kaivattu tekojääradan kattaminen. 

Ehdotankin valtuustoaloitteessani, että Porin Kaupunki aloittaa tekojääradan kattamisen selvitystyön sekä tarvittavien toimenpiteiden valmistelun aloittamisen hankkeen toteuttamiseksi. Hankkeen rahoittamisen osalta on syytä aloittaa myös neuvottelut yksityisen sektorin toimijoiden  osalta sekä muiden tukimuotojen esim. sponsoriyhteistyön mahdollistamisen kattamisen aiheuttamiin kustannuksiin. 

Liike Nyt -valtuustoryhmä 

Niko Viinamäki

Christa Lahto 

Jari Haapaniemi"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.