Kaupunginhallitus, kokous 26.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 91 Finda Oy yhtiökokous 28.2.2024

PRIDno-2024-835

Valmistelija

  • Jenni Jakovaara, jenni.jakovaara@pori.fi

Perustelut

Finda Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään keskiviikkona 28.2.2024 kello 9.00 Rake-salissa, Erottajankatu 4 C, 00120 Helsinki. Kokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, osingonmaksusta päättäminen, vastuuvapauden myöntäminen vastuuvelvollisille sekä hallitus- ja tilintarkastajavalinnat. Lisäksi yhtiökokouksessa päätetään yhtiöjärjestyksen muuttamisesta, siten että yhtiö muutetaan julkiseksi osakeyhtiöksi sekä toimialaa muutetaan.

Päätettävänä on lisäksi yhtiön osakkeiden lukumäärän vähentäminen omia osakkeita lunastamalla. Ehdotus on, että osakepääomaa alennetaan siten, että kutakin nykyistä viittä A-sarjan osaketta vastaa yksi A-sarjan osake ja nykyistä viittä K-sarjan osaketta vastaan yksi K-sarjan osake. Osakkeiden yhdistäminen ei vaikuta yhtiön omaan pääomaan. Osakkeenomistajille ei makseta vastiketta osakkeiden lunastamisesta. Lunastetut osakkeet mitätöidään välittömästi lunastuksen yhteydessä. Lisäksi kokouksessa päätetään hallituksen valtuuttamisesta päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta.

Osingonjaosta yhtiön hallitus esittää, että tilikauden voitto jätetään omaan pääomaan, eikä osinkoa jaeta.

Porin kaupunki omistaa yhtiöstä 121 805 osaketta eli 0,9 %.

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat päätösehdotukset sekä kokouskutsu ovat saatavilla yhtiön internetsivuilla osoitteessa www.finda.fi. Tilinpäätösasiakirjat, hallituksen toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus ovat osakkeenomistajien nähtävänä vähintään viikko ennen kokousta mainituilla yhtiön internetsivuilla. Mainitut asiakirjat ovat myös nähtävillä yhtiökokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin kokousedustajan Finda Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 28.2.2024 sekä antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirjan tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.