Kaupunginhallitus, kokous 17.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 297 Päärnäinen 6. kaupunginosan korttelin 80 (osa) asemakaavan muutos 609 1772

PRIDno-2023-2159

Valmistelija

  • Suvi Perttula, Kaavoitusarkkitehti, suvi.perttula@pori.fi

Perustelut

Kaavamuutos koskee Porin kaupungin Päärnäinen 6. kaupunginosan korttelia 80 (osa).

Kaavamuutos on tullut vireille Porin kaupungin aloitteesta. Kaavan tavoitteena on suojella olemassa olevat rakennukset sekä täydentää yhdyskuntarakennetta sallimalla kulttuuriympäristöön sopivaa lisärakentamista. Suunnittelussa otetaan huomioon alueen kulttuurihistorialliset ja maisemalliset ominaispiirteet. Asemakaavamuutoksen pinta-ala on 3568 m². 

Vireilletulo vaihe
Asemakaavamuutos on aloitettu Porin kaupungin aloitteesta ja kaupunginhallitus on kokouksessaan 19.06.2023 329 § päättänyt hyväksyä kaavan MRL 63 § mukaisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettanut sen nähtäville vireilletulon ilmoituksen yhteydessä. Asemakaavamuutos on tullut vireille 19.06.2023.
Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (MRL § 63) on ollut nähtävillä 28.6.2023 -11.8.2023 (MRA § 30). Vireilletulosta on ilmoitettu kaupungin verkkosivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on postitettu osallisille. 

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä olon aikana ei jätetty yhtään mielipidettä. Ennakkolausunto saatiin DNA Oyj:ltä sekä kommentteja Porin kaupunkimittaukselta, Elinvoima- ja ympäristötoimialan vs. ympäristösuunnittelijalta ja joukkoliikennepäälliköltä.

Ennakkolausunto ja kommentit ovat nähtävissä kokonaisuudessaan kaavan asiakirjoissa Porin kaupungin asianhallintajärjestelmässä. Ennakkolausunto ja kommentit on koottu vireilletulo vaiheen palauteraporttiin, joka on kaavaselostuksen liitteenä. Palauteraportissa on annettu kaavoituksen vastineet luonnosvaiheen ennakkolausuntoon ja kommentteihin.

Luonnosvaihe
Asemakaavan muutosluonnos (MRL § 62) on ollut nähtävillä 09.-23.11.2023 (MRA § 30). Suunnitelman nähtävillä olosta on ilmoitettu kuulutuksella 08.11.2023 sanomalehdissä Satakunnan Kansa ja Satakunnan Viikko sekä kaupungin verkkosivuilla. Kaavaluonnos on postitettu osallisille.

Asemakaavaluonnoksen nähtävillä olon aikana ei jätetty yhtään mielipidettä. Asemakaavamuutoksen luonnoksesta saatiin ennakkolausunnot Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, Elinvoima- ja ympäristölautakunnalta ja Satakunnan Museolta.

Ennakkolausunnot ovat nähtävissä kokonaisuudessaan kaavan asiakirjoissa Porin kaupungin asianhallintajärjestelmässä. Ennakkolausunnot on koottu luonnosvaiheen palauteraporttiin, joka on kaavaselostuksen liitteenä. Palauteraportissa on annettu kaavoituksen vastineet luonnosvaiheen ennakkolausuntoihin. 

Tämän asemakaavan alueella tonttijako laaditaan sitovana ja erillisenä.

Asiakirjoihin sisältyy asemakaavakartta ja -selostus.

Luettelo asianosaisista on nähtävissä asiakirjoissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää asettaa Päärnäinen 6. kaupunginosan korttelin 80 (osa) asemakaavan muutoksen 609 1772, päivätty 10.6.2024 nähtäväksi vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan museolta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Porin Energia Oy Energiayksiköltä, Porin Energia Sähköverkot Oy:ltä, Porin Vedeltä, DNA Oyj Länsi-Suomelta ja Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kuulutus, lausuntopyynnöt ja muut asianosaiset.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.