Kaupunginhallitus, kokous 10.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Kaupunginhallituksen käyttöön merkityn määrärahan vapauttaminen Perusturvan käyttöön

PRIDno-2022-14

Valmistelija

  • Erno Vaurio, talouspäällikkö, talousyksikkö, erno.vaurio@pori.fi

Perustelut

Tuottavuusohjelman projektijohtaja Marjukka Palinin kirje:

"Talousarvion 2022 täytäntöönpano-ohjeiden mukaan, mikäli määräraha on merkitty talousarviossa kaupunginhallituksen käyttöön, toimialan tulee tehdä perusteltu esitys kaupunginhallitukselle määrärahan vapauttamisesta toimialan käyttöön.

Perusturvan tuottavuusohjelma on käynnistetty keväällä 2020. Ohjelma sisältää toimenpiteitä, jotka edellyttävät määrärahojen irrottamista. Tuottavuusohjelmasta aiheutuviin kustannuksiin on Porin kaupungin vuoden 2022 talousarviossa varattu 5,05 M€ ja se on merkitty kaupunginhallituksen käyttöön. Perusturva esittää kaupunginhallitukselle, että määrärahasta irrotetaan 4,75 M€ ja se vapautetaan perusturvan käyttöön. Lisäksi esitetään, että tuottavuusohjelmaan merkityistä määrärahasta irrotetaan 0,3 M€ konsernihallinnon HR- yksikköön perusturvan työhyvinvointi osion käyttöön. Haettavat määrärahat on selvitetty hankekohtaisesti ja ovat välttämättömiä tuottavuusohjelman eteenpäinviemiseksi."

Koska tuottavuusohjelmaan merkitty määräraha on kokonaisuudessaan varattu perusturvan talousarvioon, tulee kaupunginhallituksen vapauttaa pyydetty määräraha 5,05 miljoonaa euroa perusturvan käyttöön, minkä jälkeen talous- ja hallintojohtaja tekee talousarvion erillisvaltuutukseen perustuen viranhaltijapäätöksen 0,3 miljoonan euron määrärahan siirtämisestä perusturvalta konsernipalveluiden HR-yksikköön.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää vapauttaa talousarviossa 2022 kaupunginhallituksen käyttöön merkityistä määrärahoista perusturvan käyttöön 5,05 miljoonaa euroa oheisen liitteen mukaisesti.

Projektijohtaja raportoi määrärahan käytöstä perusturvajohtajalle ja talouden neljännesvuosiraportin yhteydessä erikseen kaupunginhallitukselle. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Perusturva, Konsernipalvelut / HR-yksikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.