Kaupunginhallitus, kokous 10.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 HFP-neuvottelukunnan Porin edustajat

PRIDno-2021-4745

Valmistelija

  • Janne Vartia, sidosryhmäpäällikkö, janne.vartia@pori.fi

Perustelut

Vt 2 ja HFP Helsinki-Forssa-Pori-neuvottelukunta

Valtatiellä 2 on merkittävä rooli henkilö- ja raskaan liikenteen reittinä sekä valtakunnallisesti että seudullisesti. Tie on ainoa suora yhteys Porista Helsinkiin sekä Forssan seudun pääliikenneyhteys pääkaupunkiseudulle ja siten tärkeä joukkoliikenteen yhteys. Valtatie yhdistää keskeiset työssäkäyntialueet ja on tärkeä myös sen varrella sijaitsevien kaupunkien sisäisessä liikkumisessa.

Helsinki-Forssa-Pori -liikennekäytävän neuvottelukunta on perustettu valtatien 2 liikennekäytävän kehittämistä varten vuonna 2010. Neuvottelukunnan tehtävänä on edistää ja ohjata valtatien 2 liikennekäytävän kehittämistä, koota yhteen HFP -liikennekäytävän vaikutusalueella toimivat maakuntien liitot, kunnat, kauppakamarit, ELY -keskukset, kehittämiskeskukset sekä muut keskeiset sidosryhmät. Neuvottelukunta kokoontuu yleensä kahdesti vuodessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä edustajansa ja varaedustajan Helsinki-Forssa-Pori-neuvottelukuntaan. Lisäksi neuvottelukuntaan nimetään teknisen toimialan toimialajohtaja Markku Koppelomäki ja sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia.

Päätös

Kaupunginhallitus päättää nimetä Mari Kaunistolan varsinaiseksi edustajaksi ja Jyrki Levosen varaedustajaksi Helsinki-Forssa-Pori-neuvottelukuntaan. Lisäksi neuvottelukuntaan nimettiin teknisen toimialan toimialajohtaja Markku Koppelomäki ja sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia.

Tiedoksi

Hämeen liitto, Juuso Helander, liikenneasiantuntija, juuso.helander@hame.fi, +358 46 922 6643, Markku Koppelomäki, Janne Vartia

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.