Kaupunginhallitus, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 322 Lausuntopyyntö / luonnos Suomen digitaaliseksi kompassiksi

PRIDno-2022-1755

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Digitalisaation ja datatalouden murroksessa menestymiseksi ja kansallisen digitalisaatiokehityksen ohjaamiseksi Suomelle ollaan laatimassa vuoteen 2030 ulottuvaa kansallista strategista etenemissuunnitelmaa - digitaalista kompassia.

Suomen digikompassi sisältää kansalliset tavoitteet, joilla tuetaan EU:n digikompassin tavoitteiden saavuttamista ja se muodostuu neljästä osa-alueesta: osaaminen, digitaalinen infrastruktuuri, yritysten digitalisaatio ja digitaaliset julkiset palvelut. Valmisteluryhmän tehtäviin lisättiin myös kyberturvallisuus.

Digikompassin tavoitteena on luoda kansallinen kokonaiskuva ja yhtenäinen tilannekuva Suomen digitalisaatiokehityksestä. Siinä on asetettu tavoitteet ja lähivuosien toimenpiteet kohti vuotta 2030. Tavoitteena on edelleen tukea valtionhallinnon toimien priorisointia, resurssien kohdentamista ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arviointia sekä Suomen aseman arviointia suhteessa kansainväliseen kehitykseen.

Talous- ja hallintoyksikön hallintopäällikkö ja ICT-yksikön päällikkö ovat antaneet lausunnon.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää antaa liikenne- ja viestintäministeriölle luonnoksen Suomen digitaaliseksi kompassiksi johdosta ICT-yksikön päällikön valmisteleman lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Liikenne- ja viestintäministeriö / lausuntopalvelu.fi / 13.5.2022

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.