Kaupunginhallitus, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 332 Täyttölupapyyntö, palveluohjaajan virka, iäkkäiden ennaltaehkäisevät palvelut

PRIDno-2022-2080

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perustelut

Iäkkäiden palveluissa on tullut avoimeksi 1.10.2021 toistaiseksi voimassa oleva palveluohjaajan työsuhde, 14360002. Pyydetään lupaa, että 1.3.2022 vapautunut Iäkkäiden palveluiden Palmu Porin esimiehen virka 37912009 muutetaan palveluohjaajan virkapohjaksi ja palveluohjaajan virka saadaan täyttää julkista hakumenettelyä käyttäen iäkkäiden ennaltaehkäisevissä palveluissa. 

Kaiken ikäisten omaishoidon tuen palveluiden toteuttaminen ja kehittäminen edellyttävät palveluohjaajan viran täyttämistä. Avoimeksi tullut palveluohjaajan tehtävä on vaativa ammattitehtävä, jossa kartoitetaan asiakkaan hoidon ja huolenpidon tarvetta ja sitovuutta sekä omaishoitajaksi hakeutuvan toimintakyvyn ja voimavarojen riittävyyttä. Kaikenikäisten omaishoidon tuen kehittäminen ja 75-vuotta täyttäneiden omaishoidon asiakkaiden määrällinen kasvu edellyttää omaishoitajien tukemista ja säännöllistä yhteydenpitoa.

Omaishoidon tuen palveluohjaaja käsittelee saapuvat omaishoidon tuen hakemukset, tekee palvelutarpeen arvioinnin kotikäynnillä sekä palvelupäätökset, hoitaa omaishoidon tuen sopimusten tekemisen ja toimittamisen palkkahallintoon palkkion maksamiseksi. Lisäksi palveluohjaaja hoitaa lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tehtävät lyhytaikaishoidon järjestelyt ja on säännöllisesti yhteydessä omaishoitajiin. Palveluohjaaja neuvoo ja ohjaa omaishoitajia erilaisissa omaishoidon aikana eteen tulevissa tilanteissä ja on myös mukana mm. mahdollisen ympärivuorokautisen hoidon tarpeen arviointi prosessissa ja muissa tukimuotojen selvittelyissä.           

Kelpoisuusehtona vanhuspalveluiden palveluohjaajan tehtävään on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys. Virassa toimiminen edellytetään tartuntatautilain 48 a § mukaisten ehtojen täyttymistä. Työaika on 36,25 tuntia viikossa, hinnoittelukohta 02SOS050 ja tehtäväkohtainen palkka tällä hetkellä 2451,59 euroa kuukaudessa, kp 14120899.

Ehdotus

Esittelijä

Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää muuttaa iäkkäiden palveluiden esimiehen viran 37912009  palveluohjaajan viraksi ja päättää samalla lähettää palveluohjaajan viran 37912009 täyttölupapyynnön kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Valmistelija

  • Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perustelut

Perusturvalautakunta käsitteli viran täyttöluvan kokouksessaan 28.4.2022 § 73.

Iäkkäiden palveluissa on tullut avoimeksi 1.10.2021 toistaiseksi voimassa oleva palveluohjaajan työsuhde,​ 14360002. Pyydetään lupaa,​ että 1.3.2022 vapautunut Iäkkäiden palveluiden Palmu Porin esimiehen virka 37912009 muutetaan palveluohjaajan virkapohjaksi ja palveluohjaajan virka saadaan täyttää julkista hakumenettelyä käyttäen iäkkäiden ennaltaehkäisevissä palveluissa. 

Kaiken ikäisten omaishoidon tuen palveluiden toteuttaminen ja kehittäminen edellyttävät palveluohjaajan viran täyttämistä. Avoimeksi tullut palveluohjaajan tehtävä on vaativa ammattitehtävä,​ jossa kartoitetaan asiakkaan hoidon ja huolenpidon tarvetta ja sitovuutta sekä omaishoitajaksi hakeutuvan toimintakyvyn ja voimavarojen riittävyyttä. Kaikenikäisten omaishoidon tuen kehittäminen ja 75-​vuotta täyttäneiden omaishoidon asiakkaiden määrällinen kasvu edellyttää omaishoitajien tukemista ja säännöllistä yhteydenpitoa.

Omaishoidon tuen palveluohjaaja käsittelee saapuvat omaishoidon tuen hakemukset,​ tekee palvelutarpeen arvioinnin kotikäynnillä sekä palvelupäätökset,​ hoitaa omaishoidon tuen sopimusten tekemisen ja toimittamisen palkkahallintoon palkkion maksamiseksi. Lisäksi palveluohjaaja hoitaa lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tehtävät lyhytaikaishoidon järjestelyt ja on säännöllisesti yhteydessä omaishoitajiin. Palveluohjaaja neuvoo ja ohjaa omaishoitajia erilaisissa omaishoidon aikana eteen tulevissa tilanteissä ja on myös mukana mm. mahdollisen ympärivuorokautisen hoidon tarpeen arviointi prosessissa ja muissa tukimuotojen selvittelyissä.           

Kelpoisuusehtona vanhuspalveluiden palveluohjaajan tehtävään on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (817/2015) 8 §:n mukainen pätevyys. Virassa toimiminen edellytetään tartuntatautilain 48 a § mukaisten ehtojen täyttymistä. Työaika on 36,​25 tuntia viikossa,​ hinnoittelukohta 02SOS050 ja tehtäväkohtainen palkka tällä hetkellä 2451,​59 euroa kuukaudessa,​ kp 14120899.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan perusturvan palveluohjaajan viralle nro 37912009.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Perusturvan ennaltaehkäisevien palveluiden päällikkö, perusturvan henkilöstösuunnittelija

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.