Kaupunginhallitus, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 335 Täyttölupapyyntö, iäkkäiden palveluiden esimiehen virka, 14360012, Länsi-Porin kotihoito

PRIDno-2022-2095

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perustelut

Iäkkäiden palveluiden esimies on irtisanoutunut 1.9.2022 alkaen virastaan nro 14360012 siten, että virkasuhteen viimeinen voimassaolopäivä on 31.8.2022. Esimies siirtyy vanhuuseläkkeelle. Viran täyttäminen on välttämätön, jotta palvelut voidaan turvata. Viranhaltijan tehtävään sisältyy myös asiakkaiden palvelupäätösten tekemistä, joten edellyttää virkaa. 

Iäkkäiden palveluiden esimiehen tehtävä on esimiestehtävä, jossa vastataan kotihoidon toimintayksikön kokonaistoiminnasta organisaation johtamisjärjestelmän mukaisesti. Esimiestehtävään sisältyy henkilöstöhallinto ja muut hallinnolliset tehtävät toimintasäännön mukaisesti. Iäkkäiden palveluiden esimies vastaa kotihoidon toimintayksikön päivittäisen toiminnan organisoinnista ja kotihoidon toiminnan kehittämisestä sekä toimii lähiesimiestehtävässä kotihoidon hoitajille.   Kotihoito toimii ympärivuorokautisesti ja iäkkäiden palveluiden palvelurakenteen keventämisen myötä uudenlaisten toimintamallien suunnittelu ja toteuttaminen kotona asumisen tukemiseksi sisältyy esimiestehtävään. 

Kelpoisuusehtona iäkkäiden palveluiden esimiehen virkaan on sosiaali- ja/tai terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai sosiaali- ja/tai terveydenhoitoalan aikaisempi opistoasteinen tutkinto täydennettynä soveltuvilla johtamisen ja hallinnon opinnoilla tai sisältyen tutkintoon sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöistä (817/2015) ja/tai terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain (559/94) mukainen laillistus. Palkkauksen hinnoittelukohta on 01HOI020, mikä tällä hetkellä on 2999,31€.

 

Ehdotus

Esittelijä

Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, sanna.mustajoki@porinperusturva.fi

Perusturvalautakunta päättää lähettää iäkkäiden palveluiden esimiehen viran 14360012 täyttölupapyynnön kaupunginhallituksen päätettävksi.

Päätös

Päätös esityksen mukaan.

Valmistelija

  • Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, pirjo.rehula@porinperusturva.fi

Perustelut

Perusturvalautakunta käsitteli viran täyttöluvan kokouksessaan 28.4.2022 § 76.

Iäkkäiden palveluiden esimies on irtisanoutunut 1.9.2022 alkaen virastaan nro 14360012 siten,​ että virkasuhteen viimeinen voimassaolopäivä on 31.8.2022. Esimies siirtyy vanhuuseläkkeelle. Viran täyttäminen on välttämätön,​ jotta palvelut voidaan turvata. Viranhaltijan tehtävään sisältyy myös asiakkaiden palvelupäätösten tekemistä,​ joten edellyttää virkaa. 

Iäkkäiden palveluiden esimiehen tehtävä on esimiestehtävä,​ jossa vastataan kotihoidon toimintayksikön kokonaistoiminnasta organisaation johtamisjärjestelmän mukaisesti. Esimiestehtävään sisältyy henkilöstöhallinto ja muut hallinnolliset tehtävät toimintasäännön mukaisesti. Iäkkäiden palveluiden esimies vastaa kotihoidon toimintayksikön päivittäisen toiminnan organisoinnista ja kotihoidon toiminnan kehittämisestä sekä toimii lähiesimiestehtävässä kotihoidon hoitajille.   Kotihoito toimii ympärivuorokautisesti ja iäkkäiden palveluiden palvelurakenteen keventämisen myötä uudenlaisten toimintamallien suunnittelu ja toteuttaminen kotona asumisen tukemiseksi sisältyy esimiestehtävään. 

Kelpoisuusehtona iäkkäiden palveluiden esimiehen virkaan on sosiaali-​ ja/tai terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai sosiaali-​ ja/tai terveydenhoitoalan aikaisempi opistoasteinen tutkinto täydennettynä soveltuvilla johtamisen ja hallinnon opinnoilla tai sisältyen tutkintoon sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöistä (817/2015) ja/tai terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain (559/94) mukainen laillistus. Palkkauksen hinnoittelukohta on 01HOI020,​ mikä tällä hetkellä on 2999,​31 €.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan perusturvan iäkkäiden palveluiden esimiehen viralle nro 14360012.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Iäkkäiden palveluiden kotihoidon päällikkö, perusturvan henkilöstösuunnittelija

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.