Kaupunginvaltuusto, kokous 30.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Varhaiskasvatuksen työntekijöiden työhyvinvointiin panostettava ja laadittava selvitys loma-ajankohtien ilmoittamisen riittävän aikaisesta ilmoittamisesta, valtuustoaloite, useat valtuutetut, ensimmäinen allekirjoittaja Julia Liljegren (lisäpykälä)

PRIDno-2022-2814

Perustelut

Useat valtuutetut, ensimmäinen allekirjoittaja valtuutettu Julia Liljegren  jättivät valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

” Varhaiskasvatuksen työntekijöiden työhyvinvointiin panostettava ja laadittava selvitys loma-ajankohtien ilmoittamisen riittävän aikaisesta ilmoittamisesta

Porin kaupungille on tärkeää, että meillä on hyvinvoivat ja työssään viihtyvät ja jaksavat työntekijät jokaisella toimialalla. On tärkeää pitää kiinni osaavista työntekijöistä ja luoda hyvät työskentelyolosuhteet ja mahdollisuudet pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan myös mahdollisuudella vaikuttaa omiin loma-ajankohtiinsa. Loma-ajat liittyvät oleellisena osana työntekijöiden työhyvinvointiin.

Porin kaupungin käytäntönä varhaiskasvatuksessa on ollut muutaman vuoden ajan se, että varhaiskasvatuksen työntekijöiden on pidettävä lomat koulujen loma-aikoina, liittyen varhaiskasvatuksessa olevien lasten hoidon tarpeeseen kyseisinä koulujen loma-aikoina. Edes palkattomia lomia ei myönnetä näiden koulun loma-aikojen ulkopuolelle.

Osassa varhaiskasvatuksen yksiköissä on muodostunut tavaksi ilmoittaa henkilökunnan loma-ajankohdat vasta kaksi viikkoa ennen loma-ajan alkamista. Tilanteesta on seurannut se, ettei henkilökunta ole voinut suunnitella omaa lomaansa ja sen myötä henkilökohtaista elämäänsä hyvissä ajoin, esimerkiksi tilata matkaa tai suunnitella puolison ja perheen kanssa yhteistä lomaa. 

Lasten määrä varhaiskasvatuksessa on vaikuttanut myös siihen, että työnantaja on voinut ehdottaa työntekijälle pikaista lomapäivän pitämistä, vaikka työntekijällä ei olisi kyseiselle päivälle lomapäivän tarvetta.

Mielestämme vastuu varhaiskasvatuksen henkilöstön hyvinvointia tuottavista toimintamalleista on Porin kaupungilla. Kuten strategiassakin toteamme, kannustamme esihenkilöitä johtamisosaamisensa kehittämiseen ja tarjoamme heille tukea ja toimintamalleja päivittäiseen johtamistyöhön. Tuemme erilaisin toimenpitein henkilöstön työhyvinvointia.

Esitämme, että Porin kaupunki tekee selvityksen kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä olevista loma-aikojen ilmoittamiskäytännöistä ja työntekijöiden mahdollisuuksista vaikuttaa omiin lomiinsa. Selvityksessä on kuultava varhaiskasvatuksen esihenkilöitä ja työntekijöitä.

Julia Liljegren

Hanna Sinisalmi

Timo Aro

Sanna Grönmark

Laura Pullinen

Mika Tuhkanen

Kaarina Ranne”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.