Kaupunginvaltuusto, kokous 20.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 107 Leo-Pekka Tähden kunniaksi taideteos, valtuustoaloite, varavaltuutettu Helvi Walli (lisäpykälä)

PRIDno-2022-3425

Perustelut

Varavaltuutettu Helvi Walli jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”VALTUUSTOALOITE

Valtuustoaloitteen myötä esitämme, että seuraavan urheilukeskukseen tehtävän urheiluinvestoinnin yhteydessä käytetään "prosenttiperiaatetta,  jolla (Prosenttiperiaatteen  käsikirja  tarjoaa ajankohtaisen katsauksen julkisen taiteen tilaamisen, rahoittamisen ja toteuttamisen malleista Suomessa,   Opetus - ja kulttuuriministeriö - prosenttitaiteen periaatteen laajentaminen) hankitaan  porilaisen  ratakelaajan  Leo-Pekka Tähden;  maailman  nopeimman  ratakelaajan,  viisinkertaisen  paralympiavoittajan,  vuoden urheilijan 2016  kunniaksi  ja  kiitokseksi; huomionosoitukseksi: taideteos.

Porilainen ratakelaaja Leo-Pekka Tähti on esimerkillinen, päämäärätietoinen ja periksiantamaton urheilija, joka on joutunut raivaamaan urapolkuaan ja murtamaan asenneilmastoa ja -muureja, sekä rikkomaan monenlaisia hengen rajoja niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Porissa, kesäkuun 20. päivänä, vuonna 2022

Helvi Walli”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.