Tekninen lautakunta, kokous 20.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 162 Teknisen lautakunnan lausunto valtuustoaloitteeseen Pihlavan urheilukentän, katsomon ja sosiaalitilojen kunnostus, valtuustoaloite, Porin Perussuomalaisten valtuustoryhmä, ensimmäinen allekirjoittaja valtuutettu Heidi Sakari

PRIDno-2022-2845

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Perussuomalaisten  Porin valtuustoryhmä, ensimmäinen allekirjoittaja valtuutettu Heidi Sakari jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite Pihlavan urheilukentän, katsomon ja sosiaalitilojen kunnostus 

Pihlavan urheilukenttä ja sen katsomo sekä sosiaalitilat ovat päässeet vuosien saatossa rapistumaan todella pahasti. Urheilukentän rakennukset ja katsomo sekä sosiaalitilat ovat purkukuntoisia, eivätkä ole käyttäjilleen turvallisia tai tarkoituksenmukaisia. Kuitenkin urheilukentällä on Pihlavan ja lähialueiden asukkaille laajalti käyttöä. Urheilukenttää käyttävät eri urheiluseurat sekä koulut. Kenttä ja sen ympäristö on käytössä ympäri vuoden ja on tärkeä lähiliikuntapaikka alueen asukkaille. 

 

30.5.2022 

Heidi Sakari  sekä  Perussuomalaisten valtuustoryhmä"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Valmistelija

  • Mikko Viitala, yksikön päällikkö, tilayksikkö, mikko.viitala@pori.fi

Perustelut

Valtuutettu Heidi Sakari jätti valtuuston kokouksessa 28.2.2022 § 22 valtuustoaloitteen: Pihlavan urheilukentän, katsomon ja sosiaalitilojen kunnostus. Valtuustoaloite on luettavissa historiatiedoista.

Kaupunginhallitus päätti pyytää kokouksessaan 6.6.2022 § 379 aloitteesta teknisen lautakunnan sivistyslautakunnan ja lausunnot 31.5.2022 mennessä.

Teknisen toimialan lausunto:

Teknisen toimialan tilayksikkö hallinnoi Pihlaavan urheilukentän rakennuksia ja rakennelmia. Tärkeimpänä teknisenä vaatimuksena käytössä olevissa rakennuksissa on tilojen turvallisuus käyttäjille ja ympäristölle sekä Pori 2030 - strategiasta johdetut toimenpiteet. Tilayksikkö on varannut rahaa vuodelle 2023 öljylämmityksestä luopumiseksi ja toiminnalliselle tarvesuunnittelulle. Kohteessa tehdään lisäksi hätäkorjauksia turvallisuuden varmistamiseksi.

Alueen ja rakennusten käytöstä tulee laatia tarveselvitys kentän käyttäjiä ja alueen asukkaita osallistaen. Tarvesuunnittelu tulisi pohjautua liikuntapaikkojen palveluverkkoselvitykseen. Tarveselvitys on käyttäjätoimialalähtöinen ja tekninen toimiala on ollut toimialojen tukena tarpeita määriteltäessä. Tarvesuunnittelussa noudateaan lisäksi tilahankkeiden suunnitteluohjetta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää antaa oheisen lausunnon valtuustoaloitteesta kaupunginhallitukselle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, Heidi Sakari

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.