Kaupunginhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 561 Lausuntopyyntö: luonnos hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja terveydenhuoltolain 60 §:n muuttamisesta sekä erikoissairaanhoitolain 28 ja 29 §:n kumoamisesta (yliopistollisen sairaalan tehtävät)

PRIDno-2022-4773

Valmistelija

  • Leena Tuominen, kaupunginlakimies, leena.tuominen@pori.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää lausuntoa esityksestä yliopistollisen sairaalan pääasiallisista tehtävistä säätämiseksi.

Järjestämislakiin ehdotetaan lisättäväksi säännökset, joilla täsmennetään ja vahvistetaan yliopistollisen sairaalan nykyisiä tehtäviä ja vastuuta erikoissairaanhoidon palveluissa sekä koulutus-, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyvissä tehtävissä. Lisäksi järjestämislakiin ehdotetaan lisättäväksi säännökset sivuviroista ja -toimista yliopistollisessa sairaalassa. Tavoitteena on vahvistaa yliopistollisten sairaaloiden toimintaedellytyksiä sosiaali- ja terveydenhuollon uusissa rakenteissa. Lisälksi ehdotetaan muutettavaksi terveydenhuoltolain säännöstä, joka koskee muulle terveydenhuollon toimintayksikölle kuin yliopistolliselle sairaalalle maksettavaa korvausta.

Esityksellä ei säädettäisi uusia tehtäviä eikä muutoksia rahoitukseen yliopistollisten sairaaloiden osalta. Rahoitusta koskevasta lainsäädäntöesityksestä pyydetään lausuntoa erikseen.

Perusturvatoimiala on antanut lausunnon.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esityksesta lainsäädännöksi yliopistollisen sairaalan pääasiallisista tehtävistä perusturvatoimialan valmistelun mukaisen lausunnon.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Sosiaali- ja terveysministeriö / lausuntopalvelu.fi / 3.10.2022

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.