Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 14.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Irtisanoutuminen apulaisrakennustarkastajan virasta

PRIDno-2024-553

Valmistelija

  • ZMikko Nurminen, yksikön päällikkö, rakennusvalvontayksikkö, mikko.nurminen@pori.fi

Perustelut

Apulaisrakennustarkastaja Mikko Lönnberg on 31.1.2024 päivätyllä sähköpostilla ilmoittanut irtisanoutuvansa apulaisrakennustarkastajan virasta siten, että virkasuhde päättyy 29.2.2024.

Apulaisrakennustarkastaja toimii tarkastustiimin vetäjänä ja vastaa menettelyjen käytännön järjestelyistä, merkittävimpien kohteiden tarkastuksista sekä rakennusrasitteiden ja yhteisjärjestelysopimusten päätöksistä. Apulaisrakennustarkastajan sijaisena toimiva rakennustarkastaja on aloittamassa rakennusvalvontayksikön päällikön vuorotteluvapaan sijaistamisen 1.3. – 30.6.2024. Tarkastustiimin häiriöttömän toiminnan turvaamiseksi on erittäin tärkeää, ​että vapautuva virka täytetään mahdollisimman pian ja hakumenettelyt aloitetaan välittömästi.

Apulaisrakennustarkastajan virka sisältyy elinvoima- ja ympäristölautakunnan 20.9.2023 (§99) hyväksymään henkilöstösuunnitelmaan. Porin kaupungin rekrytointiohjeistuksen mukaisesti täyttölupamenettelyä ei tarvita, vaan virka voidaan laittaa julkiseen hakuun välittömästi irtisanomisilmoituksen hyväksymisen jälkeen. 

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 20 § mukaan elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää toimialalla virkasuhteeseen ottamisesta ja virkasuhteesta irtisanoutumisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Seppo Salonen, yksikön päällikkö, ympäristösuunnitteluyksikkö, seppo.salonen@pori.fi

Elinvoima-​ja ympäristölautakunta päättää myöntää apulaisrakennustarkastajalle Mikko Lönnbergille eron apulaisrakennustarkastajan virasta 1.3.2024 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Mikko Lönnberg, HR -palvelussuhdetiimi, Sarastia Oy

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.