Kaupunginhallitus, kokous 17.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 298 Vähärauma 25. kaupunginosan kiinteistön 609-25-9907-2 ja Pekanpuiston III (osa) asemakaavan muutos 609 1776

PRIDno-2023-3491

Valmistelija

  • Tia Koponen, tia.koponen@pori.fi

Perustelut

Porin Energia Sähköverkot Oy on 18.9.2023 anonut Porin kaupungilta asemakaavamuutosta. Anomus koskee Porin kaupungin Vähärauma 25. kaupunginosan kiinteistöä 609-25-9907-2 ja puistoa Pekanpuisto III (osa).

Kaavan tavoitteena on mahdollistaa sähköaseman uusiminen laajentamalla yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten aluetta (ET) kaakkoon puistoalueelle sekä muuttamalla käyttötarkoitus energiahuollon korttelialueeksi (EN).  

Luonnosvaiheen jälkeen kaavamuutosaluetta laajennettiin puistoalueelle, jotta kaavamuutokseen saatiin mukaan uusi hulevesiviemäri ja sille merkintä asemakaavaan.

Kaavoitusaloite löytyy kaavan asiakirjoista.

Vireilletulo ja luonnosvaihe

Asemakaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu 28.2.2024 kuulutuksella ja kirjeellä osallisille. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat olleet nähtävillä 29.2.-14.3.2024. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ja kaavaluonnosta koskevat mielipiteet on voinut esittää nähtävilläolon aikana kaavoitukseen suullisesti, kirjallisesti ja sähköisesti.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä asemakaavaluonnoksen nähtävillä olon aikana jätettiin yksi mielipide. Ennakkolausunnot saatiin kaupungin Elinvoima- ja ympäristötoimialalta, DNA Oyj:ltä, Satakuntaliitolta ja Porin Energia Oy Energiapalvelut-yksiköltä.

Ennakkolausunnot ovat nähtävissä kokonaisuudessaan kaavan asiakirjoissa Porin kaupungin asianhallintajärjestelmässä. Ennakkolausunnot on koottu luonnosvaiheen palauteraporttiin, joka on kaavaselostuksen liitteenä. Palauteraportissa on annettu kaavoituksen vastineet luonnosvaiheen ennakkolausuntoihin.

Tämän asemakaavan alueella tonttijako laaditaan sitovana ja se sisältyy asemakaavaan.

Luettelo asianosaisista nähtävissä kaava asiakirjoissa.

Asiakirjoihin sisältyy asemakaavakartta, -selostus ja tonttijako.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää asettaa Vähärauma 25. kaupunginosan kiinteistön 609-25-9907-2 ja puiston Pekanpuisto III (osa) asemakaavan muutoksen 609 1776, päivätty 10.6.2024 nähtäväksi vähintään 14 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot tekninen lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Pori Energia Oy Energiapalvelut-yksiköltä, Porin Vedeltä, DNA Oy Länsi-Suomelta, DNA Tower Finlandilta, Satakuntaliitolta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta ja Fingrid Oy:lta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kuulutus, lausuntopyynnöt ja muut asianosaiset.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.