Kaupunginvaltuusto, kokous 31.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Isomäen eli 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskeva asemakaavan muutos 609 1747

PRIDno-2020-5723

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Risto Reipas, kaupunkisuunnittelupäällikkö, risto.reipas@pori.fi

Perustelut

Asemakaavan muutosalue sijoittuu Isomäen urheilukeskukseen n. 2 km:n etäisyydelle kaupungin keskustasta. Suunnittelualuetta rajaavat Metsämiehentie, Urheilutie, Isomäentie, Stadioninpolku ja vt 2.

Kaava-alueen pinta-ala on n. 22 ha. Kaavoitettava alue on osoitettu asemakaavassa pääosin urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeksi (VU-2). Lisäksi suunnittelualueelle sijoittuu autopaikkojen korttelialueita (LPA) ja kolme katualuetta Isomäentie (osa), Metsämiehenkatu (osa) ja Urheilutie (osa).

Suunnittelualue on kaupungin omistuksessa ja asemakaavan muutos on käynnistetty kaupungin toimesta. Suunnittelualue on kaavoituskatsauksen 2021-2023 kohde 14.

Suunnittelualue sijoittuu Porin kansalliseen kaupunkipuistoon.

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan urheilukeskuksen kehittäminen suunnittelualueella Isomäen alueen yleissuunnitelman 2020 mukaisesti.

Porin kaupunki käynnisti Isomäen alueen yleissuunnitelman laatimisen syksyllä 2019. Yleissuunnittelun tavoitteena on ollut laatia suunnitelma, jossa selvitetään nykyisten alueen toimintojen kehittämistarpeet mm. liikennejärjestelyjen osalta sekä määritellään optimaalinen sijainti uudelle palloiluhallille. Asemakaavan muutoksella luodaan myös pohja alueen kokonaisvaltaiselle kehittämiselle pitkällä aikavälillä mm. liikuntapaikkatarpeet, alueen kehittäminen matkailun, kansallisen kaupunkipuiston ja tapahtumajärjestämisen näkökulmasta.

Voimassa olevassa asemakaavassa suunnittelualue on osoitettu pääosin urheilu- ja virkistyspalvelualueeksi (VU-2) ja alueen toimintoja palveleviksi katu-, puisto ja pysäköintialueiksi.

Asemakaavan muutoksessa suunnittelualue osoitetaan pääosin urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi, johon saa sijoittaa julkista käyttöä palvelevia julkisia ja yksityisiä urheilurakennuksia sekä liikuntapaikkoja ja -kenttiä (YU-2) sekä alueen toimintoja palveleviksi katu-, puisto ja pysäköintialueiksi.

YU-2-alueita voidaan käyttää myös vapaa-aika-, viihde- ja messutapahtumiin.

Aluetehokkuus suunnittelualueella on 0.29, kun alue on kokonaisuudessaan rakentunut asemakaavan sallimalla rakennusoikeudella. Urheilukeskuksen toimintojen kehittäminen tapahtuu pitkällä, kymmenien vuosien aikavälillä, johon varaudutaan tällä asemakaavan muutoksella. Uuden palloiluhallin sijoituspaikan osoittaminen on tällä hetkellä ajankohtaisin kehittämistoimenpide urheilukeskuksen alueella.

Asemakaavamuutoksen vireilletulosta on tiedotettu 29.1.2020 kuulutuksella ja kirjeellä osallisille. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä 30.1. – 29.2.2020 kaupungin verkkosivuilla ja kaupunkisuunnittelussa.

Kaavaluonnos on ollut nähtävillä 20.5. - 18.6.2021 kaupungin verkkosivuilla ja kaupunkisuunnittelussa. Osallisille kaavaluonnos on lähetetty kirjeitse.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa sekä kaavaluonnosta koskevat mielipiteet on voitu esittää nähtävilläolon aikana kaupunkisuunnitteluun suullisesti, kirjallisesti ja sähköisesti.

Asemakaavan muutoksesta saatiin luonnosvaiheen lausunnot Satakuntaliitolta, Varsinais-Suomen ELY-keskukselta, Finavialta, Pori Energia Energiapalveluyksiköltä, Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelulta sekä liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta.

Lausuntojen pohjalta asemakaavakartan yleisiin määräyksiin on tehty lisäyksiä ja tarkennuksia koskien polkupyöräpysäköintiä, lentoesteitä, hulevesiä ja Porin kansallista kaupunkipuistoa. Asemakaavakartalle on lisätty kansallisen kaupunkipuiston merkintä.

Merkittävään rakentamiseen osoitettavat alueet kaavaehdotuksen kaavakartalla on muutettu lausuntojen pohjalta urheilu- ja virkistyspalvelualueista urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi, johon saa sijoittaa julkista käyttöä palvelevia julkisia ja yksityisiä urheilurakennuksia sekä liikuntapaikkoja ja -kenttiä. (YU-2).

Asemakaavan muutosluonnoksesta ei saatu yhtään mielipidettä.

Lausunnot ovat kokonaisuudessaan nähtävissä kaavan asiakirjoissa Porin kaupungin asianhallintajärjestelmässä ja koosteena erillisessä palauteraportissa (kaavaselostuksen liite 4), jossa on annettu kaupunkisuunnittelun vastineet luonnosvaiheen lausuntoihin.

Tämän asemakaavan alueella tonttijako laaditaan sitovana ja erillisenä.

Suunnittelualue on kaupungin omistuksessa ja asemakaavan muutokseen ei liity maankäyttösopimuksia.

Asiakirjoihin sisältyy asemakaavakartta ja –selostus.

Luettelo asianosaisista on nähtävissä asiakirjoissa.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää asettaa Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskevan asemakaavan muutoksen 609 1747, päivätty 11.10.2021 nähtäväksi vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot ympäristöministeriöltä, Finavialta, Väylävirastolta, Satakuntaliitolta, Varsinais- Suomen ELY- keskukselta, sivistyslautakunnalta, tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Pori Energia Oy Energiapalvelulta ja Porin Vedeltä, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 18.10.2021 asettaa Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskevan asemakaavan muutoksen 609 1747 nähtäväksi vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot ympäristöministeriöltä, Finavialta, Väylävirastolta, Satakuntaliitolta, Varsinais- Suomen ELY- keskukselta, sivistyslautakunnalta, tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Pori Energia Oy Energiapalvelulta ja Porin Vedeltä, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää antaa asiasta seuraavan lausunnon:

Kaavaehdotuksessa on huomioitu hyvin aiemmin laaditussa Isomäen alueen yleissuunnitelmassa esiin nostettuja urheilukeskuksen alueen kehittämistoimenpiteitä sekä alueelle sijoitettuja aluevarauksia. Asemakaavan muutos mahdollistaa urheilukeskuksen kehittämisen yleissuunnitelman mukaisesti. Asemakaavan muutoksella on tarkoitus mahdollistaa alueen kehittäminen muun muassa liikuntapaikkatarpeiden, matkailun, kansallisen kaupunkipuiston ja tapahtumajärjestämisen näkökulmasta.

Alueen käytön kannalta merkittävin muutos koskee suunnittelualueen eteläreunaan (korttelialue 5) toteutettavaa Isomäen palloiluhallia, joka tuo alueelle runsaasti uusia käyttäjiä. Asemakaavamuutoksessa on huomioitu erityisesti alueen liikenneratkaisuja sekä liikenneturvallisuuden että sujuvuuden näkökulmasta. Urheilukeskuksen alue on luonteeltaan sellainen, että alueelle saapumiseen ja siellä liikkumiseen omin voimin (polkupyörällä, jalan) tulee kannustaa tätä mahdollistavin ratkaisuin. Suunnittelualueella tapahtuu paljon siirtymistä eri liikunta-alueiden ja -laitosten välillä, muun muassa eri ikäisten liikkujien lämmittely- ja jäähdyttelytarkoituksessa. Alueen liikenneturvallisuutta edistävät ratkaisut ovat tästä syystä erityisen tärkeitä.

Sivistyslautakunta yhtyy kaavaselostuksen kohdassa 5.3.1. Vaikutukset rakennettuun ympäristöön esitettyyn maisemakuvaa koskevaan toteamukseen:

”Uudisrakentamiselta edellytetään arvostusta urheilukeskuksen alueeseen”.  

Kaavaselosteessa on nostettu mahdollisia häiriötekijöitä seuraavasti:

”Liikenteellisesti urheilukeskus sijoittuu hyvin pääväylien vt2 ja vt8 risteysalueelle. Ongelmallista liikenne urheilukeskuksen alueelle ja alueella on massatapahtumien yhteydessä. Samoin massatapahtumien yhteydessä pysäköintijärjestelyt urheilukeskuksen alueella ovat ongelmalliset.”

Edelliseen perustuen lautakunta toteaa yleisenä huomiona, että erityisesti massatapahtumien aikaiseen pysäköintiin tulisi laatia suunnitelma, missä huomioidaan myös eri puolilla kaupunkia olevien massapysäköintiin soveltuvien alueiden hyödyntäminen tapahtumien yhteydessä. Tähän suunnittelutyöhön tulisi osallistaa myös paikallisia tapahtumajärjestäjiä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

Heli Välimaa, ympäristösuunnittelija, heli.valimaa@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 18.10.2021 asettaa Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskevan asemakaavan muutoksen 609 1747 nähtäväksi vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot ympäristöministeriöltä, Finavialta, Väylävirastolta, Satakuntaliitolta, Varsinais- Suomen ELY- keskukselta, sivistyslautakunnalta, tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Pori Energia Oy Energiapalvelulta ja Porin Vedeltä, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaavamuutoksen luonnosta on aikaisemmin kommentoitu elinvoima- ja ympäristötoimialalta ennen kaikkea luonnonsuojelun, joukkoliikenteen ja kaupunkimittauksen näkökulmista.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää antaa asiasta seuraavan lausunnon:

Kaavaehdotuksessa on huomioitu pääosin toimialan kaavaluonnoksesta antama palaute. Muun muassa hulevesien käsittelyn järjestämisestä on annettu kaavamääräys. Teknisen tarkennuksen vaatii vielä ajoneuvoliittymän/ajoyhteysmerkinnän osoittaminen kortteliin nro 3; esimerkiksi tontille ajon mahdollistava merkintä korttelin jalankulkuväylälle.

Yleisellä tasolla lautakunta toteaa, että pysäköintiasiaan Isomäen alueelle on tarpeen kiinnittää korostetusti huomiota. Kaavaehdotuksessa siihen ei osoiteta juurikaan uutta tilaa. LPA-merkinnällä varustetut alueet ovat jo pysäköintikäytössä ja nykyisinkin toisinaan varsin täynnä.

Asemakaavan muutos mahdollistaa urheilukeskuksen kehittämisen suunnittelualueella laaditun yleissuunnitelman mukaisesti osoittamalla urheilukeskuksen kenttäalueille varaukset palloiluhallille, jalkapallostadionille, luistelu- ja jääpallohallille sekä niihin liittyville tukitoiminnoille. Kaavamääräysten mukaan rakennustoimenpiteiden tulee tavoitella korkeaa arkkitehtonista tasoa ja rakentamisen tulee soveltua Porin kansallisen kaupunkipuiston maisemaan. Lautakunta yhtyy kaavaselostuksessa kaavan vaikutuksista yhdyskuntarakenteeseen todettuun näkemykseen, että urheilualueen rakennusten maisemointi viherratkaisuin sekä rakennusten välisten tilojen jäsentäminen ja hoito osana alueen viherrakennetta on tärkeää. Lautakunta painottaakin, että niin tällä hetkellä ajankohtaisen palloiluhallin kuin muidenkin hankkeiden toteutuksessa kiinteistöjen ympäristö ja piha-alueet pitää tehdä myös korkeatasoisesti. Ulkoalueiden rakentamisen kustannukset tulee huomioida projektien kustannuksissa.

Päätös

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päätti antaa asiasta seuraavan lausunnon:

Kaavaehdotuksessa on huomioitu pääosin toimialan kaavaluonnoksesta antama palaute. Muun muassa hulevesien käsittelyn järjestämisestä on annettu kaavamääräys. Teknisen tarkennuksen vaatii vielä ajoneuvoliittymän/ajoyhteysmerkinnän osoittaminen kortteliin nro 3; esimerkiksi tontille ajon mahdollistava merkintä korttelin jalankulkuväylälle.

Yleisellä tasolla lautakunta toteaa, että pysäköintiasiaan Isomäen alueelle on tarpeen kiinnittää korostetusti huomiota. Kaavaehdotuksessa siihen ei osoiteta juurikaan uutta tilaa. LPA-merkinnällä varustetut alueet ovat jo pysäköintikäytössä ja nykyisinkin toisinaan varsin täynnä. Lautakunta ehdottaa, että Isomäen alueelle laaditaan erillinen liikenne- ja pysäköintisuunnitelma.

Asemakaavan muutos mahdollistaa urheilukeskuksen kehittämisen suunnittelualueella laaditun yleissuunnitelman mukaisesti osoittamalla urheilukeskuksen kenttäalueille varaukset palloiluhallille, jalkapallostadionille, luistelu- ja jääpallohallille sekä niihin liittyville tukitoiminnoille. Kaavamääräysten mukaan rakennustoimenpiteiden tulee tavoitella korkeaa arkkitehtonista tasoa ja rakentamisen tulee soveltua Porin kansallisen kaupunkipuiston maisemaan. Lautakunta yhtyy kaavaselostuksessa kaavan vaikutuksista yhdyskuntarakenteeseen todettuun näkemykseen, että urheilualueen rakennusten maisemointi viherratkaisuin sekä rakennusten välisten tilojen jäsentäminen ja hoito osana alueen viherrakennetta on tärkeää. Lautakunta painottaakin, että niin tällä hetkellä ajankohtaisen palloiluhallin kuin muidenkin hankkeiden toteutuksessa kiinteistöjen ympäristö ja piha-alueet pitää tehdä myös korkeatasoisesti. Ulkoalueiden rakentamisen kustannukset tulee huomioida projektien kustannuksissa.

Valmistelija

Elisa Laine, tonttipäällikkö, elisa.laine@pori.fi
Hannu Lammi, maankäyttöinsinööri, hannu.lammi@pori.fi
Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, eija.riihimaki@pori.fi
Aleksi Siirtola, aleksi.siirtola@pori.fi
Ismo Ahonen, kaupunginpuutarhuri, ismo.ahonen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18.10.2021 asettaa Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskevan asemakaavan muutoksen 609 1747, päivätty 11.10.2021 nähtäväksi vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot ympäristöministeriöltä, Finavialta, Väylävirastolta, Satakuntaliitolta, Varsinais- Suomen ELY- keskukselta, sivistyslautakunnalta, tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Pori Energia Oy Energiapalvelulta ja Porin Vedeltä, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Infrayksikön lausunto:
Maapolitiikkatiimi pitää positiivisena voimassa olevan asemakaavan urheilu- ja virkistyspalvelualueiden (VU-2) muuttamista urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (YU-2). Korttelialueet mahdollistavat alueen muodostamisen tonteiksi, mikä selkeyttää maaomaisuus- ja kiinteistörekisteriä sekä alueen rakennusoikeuden hallintaa.    

Infrayksikkö kiinnittää huomiota asemakaavamuutoksessa esitettyihin pysäköintijärjestelyihin. YU-2-korttelialueilla olemassa olevien rakennusten lisäksi on osoitettu Isomäen alueen yleissuunnitelma 2020 mukaisesti merkittävä määrä uutta rakennusoikeutta palloiluhallin-, jalkapallostadionin ja luisteluhallin rakentamista varten. Yleisten määräysten mukaisesti tontilla on varattava yksi autopaikka kutakin rakennettua 180 m² kohti ja autopaikkoja voi osoittaa tontille sekä LPA-kortteleihin urheilukeskuksen alueella. Kaava-aineistosta ei kuitenkaan käy ilmi, miten tonteille osoitetut p-alueiden ja LPA-kortteleiden pinta-alat suhtautuvat osoitettuun rakennusoikeuteen ja pysäköintimitoitukseen nähden. LPA-korttelialueet tulee säilyttää yleisessä pysäköintikäytössä alueen merkittävän tapahtumakeskittymäluonteen vuoksi. Tästä syystä LPA-alueille ei voida osoittaa yksilöityjä pysäköintipaikkoja YU-2-korttelien pysäköintimitoitusten täyttämiseksi.

Hulevesien käsittelyä koskevaa yleistä kaavamääräystä tulee muuttaa siten, että tontilla on oltava imeytys- tai viivytystilavuutta 1 m3/100 pintaneliömetriä vettä läpäisemätöntä pintaa kohden. Tämän lisäksi korttelissa 5 oleva hulevesien viivytysaluevaraus olisi toteuttamiskelpoisempi ja toimivampi tontin luoteiskulmassa, koska tontti viettää luonnostaan siihen suuntaan ja hulevesiverkosto viettää myös luoteeseen. Alueen hulevesiputkisto on toteutettu melko pienillä putkilla, joten viivytysmääräys on sikälikin hyvin perusteltavissa.  

Lisäksi liitteenä on lausunto liittyen asemakaavassa osoitettujen rakennusalojen sijaintiin ja alueen puuston säilyttämiseen.

Ehdotus

Esittelijä

Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää antaa edellä olevan lausunnon urheilukeskuksen asemakaavan muutosehdotuksesta 609 1747.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

Risto Reipas, kaupunkisuunnittelupäällikkö, risto.reipas@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on päättänyt 18.10.2021 asettaa Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskevan asemakaavan muutoksen 609 1747, päivätty 11.10.2021 nähtäväksi vähintään 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä lausunnot ympäristöministeriöltä, Finavialta, Väylävirastolta, Satakuntaliitolta, Varsinais- Suomen ELY- keskukselta, sivistyslautakunnalta, tekniseltä lautakunnalta, elinvoima- ja ympäristölautakunnalta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Pori Energia Oy Energiapalvelulta ja Porin Vedeltä, minkä jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaavaehdotus oli nähtävänä 28.10. - 26.11.2021 ja siitä saatiin kaikki pyydetyt lausunnot. Asemakaavaehdotuksesta ei saatu yhtään muistutusta. 

Asemakaavaehdotuksen kaikki viranomaislausunnot ovat nähtävissä kokonaisuudessaan kaavan asiakirjoissa Porin kaupungin asianhallintajärjestelmässä. 

Lausuntojen pohjalta asemakaavan selostukseen on lisätty arviointia urheilukeskuksen liikenteellisestä saavutettavuudesta ja kaavamuutoksen vaikutuksista pääväylille urheilukeskuksen saapumisliikenteen osalta. Lisäksi asemakaavan yleisiä kaavamääräyksiä täydennettiin ja muutettiin hulevesien, pysäköinnin, istutuksien, valaistuksen ja rakennelmien osalta.

Tehdyt muutokset kaavaehdotuksen selostukseen ja kaavakarttaan ovat merkitykseltään vähäisiä, eikä kaavaehdotusta tarvitse asettaa uudelleen nähtäväksi.

Urheilukeskuksen alue on kokonaisuudessaan kaupungin omistuksessa. Asemakaavan muutokseen ei liity maankäyttösopimuksia.

Tämän asemakaavan alueella tonttijako laaditaan sitovana ja erillisenä.

Asiakirjoihin sisältyy asemakaavakartta ja - selostus.

Luettelo asianosaisista on nähtävissä asiakirjoissa.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, aino-maija.luukkonen@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskeva asemakaavan muutos 609 1747, päivätty 10.12.2021 hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Perustelut

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksissaan 18.10.2021 § 711 ja 20.12.2021 § 878.

Asian aikaisempi käsittely ja esittely on historiatiedoissa.

Ehdotus

Kaupunginhallituksen päätösehdotus:

Kaupunginvaltuusto päättää, että Isomäen 32. kaupunginosan urheilukeskusta koskeva asemakaavan muutos 609 1747, päivätty 10.12.2021 hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Valtuutettu Juha Kantola esitti Raija Koskirannan kannattamana, että asia jätetään pöydälle ja odotetaan ratkaisua Kiinteistöosakeyhtiö Porin Jäähallin osakkeiden ostamisesta ennen kaavan käsittelyä.

Valtuutettu Jyrki Levonen vastusti asian jättämistä pöydälle.

Merkitään, että varavaltuutettu Petri Lahtinen saapui tämän asia käsittelyn aikana kello 18.56 ennen äänestystä.

Puheenjohtaja totesi, että keskustelun kuluessa on tehty kannatettu esitys asian jättämisestä pöydälle ja koska on kannatettu myös asian käsittelyn jatkamista, niin asiasta on äänestettävä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi seuraavan äänestysehdotuksen:

Jaa: Asian käsittelyä jatketaan.

Ei: Valtuutettu Juha Kantolan esittämä ja Raija Koskirannan kannattama pöydällepanoesitys.

Äänestyksessä annettiin 59 ääntä, 50 JAA-ääntä ja 9 EI-ääntä, ei tyhjiä.

Äänin 50-9 asian käsittelyä jatkettiin.

Merkitään, että valtuutettu Sampsa Kataja saapui ja varavaltuutettu Petri Lahtinen poistui kello 19.04 äänestyksen jälkeen. 

Äänestystulokset

  • Jaa 50 kpl 85%

    Jussi Ihamäki, Timo Aro, Laura Pullinen, Anttivesa Knuuttila, Tuomas Koivisto, Mikael Ropo, Hanna Raitakari, Simo Korpela, Niko Viinamäki, Jarno Joensuu, Markus Halminen, Petri Huru, Arto Nurmi, Tiina Puska, Bia Kaski, Heikki Santavuo, Mikko Pakkasela, Diana Bergroth-Lampinen, Kaarina Ranne, Ismo Läntinen, Tiina Stenman, Neea Kähkönen, Sinikka Alenius, Marketta Juntunen, Christa Lahto, Arja Laulainen, Sonja Myllykoski, Martti Lundén, Antero Kivelä, Erno Välimäki, Juha Joutsenlahti, Henna Kyhä, Antti Lehtonen, Mika Tuhkanen, Petri Lahtinen, Etta Peltola, Ari Nordström, Nelly Pitkänen, Sanna Grönmark, Jyrki Levonen, Mari Kaunistola, Anssi Salmi, Matti Välimäki, Viliina Välimäki, Heidi Sakari, Aila Haikkonen, Julia Liljegren, Jani-Petteri Pajukoski, Jaakko Jäntti, Sami Viitasaari

  • Ei 9 kpl 15%

    Juha Kantola, Tapio Huhtanen, Raija Koskiranta, Hanna Sinisalmi, Markku Tanttinen, Raisa Ranta, Tapio Furuholm, Emmastiina Hesso, Mika Aho

Tiedoksi

Varsinais-Suomen ELY-keskus, kaupungingeodeetti, kaupunkisuunnittelu, Vaasan maanmittauslaitos ja Satakuntaliitto. Päätös tiedoksi: kaupunkisuunnittelu / Tarja Suojala ja Risto Reipas,  kirjaamo / Elina Tasku

Muutoksenhaku

Valitusoikeus ja valitusperuste

Kaupunginvaltuuston päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella Turun hallinto-oikeudelta. Päätökseen on oikeutettu valittamalla hakemaan muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, kaupunginvaltuusto on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen.

Päätöksen tiedoksianto ja valitusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä, tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Valituskirjelmän sisältö

Kunnallisvalitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka on osoitettava Turun hallinto-oikeudelle on ilmoitettava:

1)      päätös, johon haetaan muutosta,
2)      miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi, sekä
3)      perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä.

Valituskirjelmän liitteet

Valituskirjelmään on liitettävä:

1)      päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä,
2)      todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä
3)      asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja.

Valituksen perille toimittaminen

Valituskirjelmä on toimitettava valitusajan kuluessa Turun hallinto-oikeudelle, osoitteeseen:

PL 32                                  
20101 TURKU                     

Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2-4
Vaihde: 029 56 42400
Kirjaamo: 029 56 42410
Faksi: 029 56 42414
Sähköposti: turku.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet