Kaupunginvaltuusto, kokous 31.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Toimenpiteiden aloittaminen Yyterinsantojentien mutkan korjaamiseksi, valtuustoaloite, Arto Nurmi (lisäpykälä)

PRIDno-2022-641

Perustelut

Valtuutettu Arto Nurmi jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite:  Toimenpiteiden aloittaminen Yyterinsantojentien mutkan korjaamiseksi

Yyterinsantojentien ja VT2 liittymän muutostyössä muutamia vuosia sitten syntyi ongelmallinen mutka, jossa on ollut useita ulosajoja tai ns. "läheltä piti" -tilanteita. 

Kyseinen mutka on liian jyrkkä, kallistaa ulospäin ja tie on melko kapea.  Tietä pitkin on melko runsaasti liikennettä ja sitä käyttää esimerkiksi linja-autot ja karavaanarit.

Mutka on yhdystiessä selvästi epäonnistunut.  Mikäli kyseisen mutkan tarkoitus näin "jyrkkänä" on hiljentää ajoneuvojen nopeuksia ennen risteystä, on kuitenkin väärin ajatella lisätä liikenneturvallisuutta onnettomuusalttiutta lisäävällä tierakenteella. Kyseisellä alueella on valtatiellä 60 km/h rajoitus ja risteykseen on hyvä näkyvyys. Mutkan ahtaudesta kertoo sekin että kesäaikaan mutkan sisäpuolelta leviää runsaasti irtosoraa asvaltin päälle erityisesti pitkien ajoneuvojen tai ajoneuvoyhdistelmien renkaiden käydessä kestopäällysteen ulkopuolella.

Kyseisen tien valaisintolpat voisivat myös sijaita toisella puolella ajorataa ainakin mutkaosuudella. Tämän hetkinen sijainti on suoraan mahdollisessa ulosajokohdassa.

Tällä aloitteella esitetään että kaupunki ryhtyy tarvittaviin toimiin kyseisen tieosuuden kohdan korjaamiseksi.  

Arto Nurmi, valtuutettu (ps.)"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.