Kaupunginvaltuusto, kokous 31.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Enäjärven koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun lähikoulu rajojen palauttamiseksi ennalleen, valtuustoaloite, useat valtuutetut, ensimmäinen allekirjoittaja Mika Aho (lisäpykälä)

PRIDno-2022-645

Perustelut

Useat valtuutetut, ensimmäinen allekirjoittaja Mika Aho jättivät kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite Enäjärven koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun lähikoulurajojen palauttamiseksi ennalleen.

Sivistyslautakunta on päättänyt muuttaa Enäjärven koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun lähikoulurajoja alkaen vuoden 2022 aloittavasta ykkösluokasta.

Rajojen muuttaminen kuitenkin aiheuttaa pienille aloittaville koululaisille huomattavasti vaarallisemman, riskialttiimman ja pidemmän koulumatkan. Lähikoulu-periaatteella tämä on kuitenkin estettävissä.

Esimerkiksi Pomontien läheisyydestä kouluun lähtevä ekaluokkalainen pääsee lähikouluunsa Enäjärvellä 400 metrin matkalla ja joutuu ylittämään vain yhden tien ja loppumatkan saa kulkea kevyenliikenteenväylää pitkin.

Meri-Porin yhtenäiskouluun mennessään hän joutuu kulkemaan lyhintä reittiä 2,2 kilometriä Enäjärven pienillä teillä autotien reunaa, ylittäen useamman isontien ja myös rautatien. Kevyenliikenteenväylää pitkin koko matkan kuljettaessa koulumatkasta tulee entistä pidempi, jo hyvin lähelle 3 kilometriä, taikka jopa yli, jolloin hän kuuluukin jo kuljetuksen piiriin.

Kyseisten koulurajojen siirtämiseen liittyy myös muita sosiaalisiin suhteisiin ja perhekokonaisuuksiin liittyviä epäkohtia.

Valtuustoaloitteena siis pyydän kyseisten koulurajojen palauttamista ennalleen turvallisuuden ja inhimillisyyden nimissä jo 2022 aloittavien ykkösluokkalaisten kohdalla.

Porissa 31.01.2022

Mika Aho

Kaupunginvaltuutettu, vas

Muut allekirjoittajat:

Tapio Furuholm, vas

Raisa Ranta, vas

Emmastiina Hesso, vas"

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.