Kaupunginhallitus, kokous 16.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 350 Sarastia Oy:n varsinainen yhtiökokous 19.5.2022

PRIDno-2022-2057

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Sarastia Oy:n (osakkuusyhtiö) varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 19.5.2022 klo 10.00 alkaen osoitteessa Toinen linja 14, Kuntatalo, Sarastian toimitilat, 00530 Helsinki. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta.

Kokouksen asialistalla on mm. vuoden 2021 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen ja tilinpäätöksen vahvistaminen, taseen osoittaman tuloksen käsittely, vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan jäsenten valinta, hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten valitseminen sekä tilintarkastajan valinta.

Porin kaupungin edustajana Sarastia Oy:n nimitysvaliokuntaan nimitysvaliokunta esittää toimialajohtaja Lauri Kilkun, puheenjohtajaksi. 

Porin kaupungin edustajana Sarastia Oy:n hallituksen jäseneksi nimitysvaliokunta esittää rahoitusjohtaja Jouni Lampisen. 

Kokouksen asialistalla on lisäksi selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä -raportin käsittely (erillinen liite), yhtiön osakkeen merkintähinnasta päättäminen sekä muissa asioissa käsiteltävä asiakas- ja omistajapalautukset.

Tilintarkastajaksi esitetään valittavan BDO Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHT Eeva Koivula.

Tilintarkastajan tilintarkastuskertomus on vakiomuotoinen. Tilintarkastaja puoltaa tilinpäätöksen vahvistamista ja vastuuvapauden myöntämistä hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle tarkastamaltamme tilikaudelta.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Sarastia Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 19.5.2022, että tilinpäätös voidaan vahvistaa, vastuuvapaus myöntää vastuuvelvollisille ja nimitysvaliokunnan esitykset voidaan hyväksyä sekä antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

_________________________

Merkitään, että Jouni Lampinen poistui esteellisenä (yhteisöjäävi, Sarastia Oy:n hallituksen jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Esteellisyys

  • Jouni Lampinen

Tiedoksi

Kokousedustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.