Kaupunginhallitus, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 380 Hyvinvointiraportti vuodesta 2021

PRIDno-2022-2773

Valmistelija

  • Tomi Lähteenmäki, strategiapäällikkö, tomi.lahteenmaki@pori.fi

Perustelut

Terveydenhuoltolain mukaan kunnanvaltuustolle on valmisteltava laaja hyvinvointikertomus valtuustokausittain, ja kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain. Hyvinvointikertomus ja -raportit antavat suuntaviivoja kaupungin strategiatyölle, toiminnan ja talouden suunnittelulle ja poliittiselle päätöksenteolle. Kuntalain ja terveydenhuoltolain mukaan hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on kaupungin perustehtävä, joka kuuluu kaikille toimialoille ja toimijoille.

Hyvinvointiraportilla 2021 täydennetään ja päivitetään viime valtuustokauden lopulla laadittua ja kaupunginvaltuuston kokouksessaan 24.5.2021 hyväksymää hyvinvointikertomusta, jossa kuvattiin porilaisten hyvinvoinnin ja terveyden tilaa valtuustokauden 2017–2021 aikana. Hyvinvointiraportissa on hyödynnetty keskeisiä hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta kuvaavia sekä valtakunnallisia että paikallisia mittareita. Näitä tietoja on peilattu hyvinvointikertomuksessa 2017-2021 esiin nostettuihin tietoihin ja raportissa tuodaan esiin vuoden 2021 aikana tapahtuneita muutoksia ja nostetaan esiin keskeisiä havaintoja.

Liitteenä olevan hyvinvointiraportin 2021 ovat laatineet Porin kaupungin hyvinvointiryhmä ja hyvinvointitiimi yhdessä eri toimialojen asiantuntijoiden kanssa. Hyvinvointisuunnitelma 2022-2025 laaditaan vuoden 2022 aikana hyödyntäen edellä mainittuja hyvinvointikertomusta ja hyvinvointiraporttia.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy liitteenä olevan hyvinvointiraportin 2021.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.