Kaupunginhallitus, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 392 Yhtiökokouskutsu / TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n

PRIDno-2022-2404

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n (omistusyhtiö) varsinainen yhtiökokous pidetään 7.6.2022 klo 10.00 - 11.00 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) Spora -neuvotteluhuoneessa, osoitteessa Opastinsilta 6A, neuvotteluhuone Spora, 00520 Helsinki. Kokoukseen voi osallistua myös Teamsin välityksellä. Kokouksen asialistalla on mm. vuoden 2021 tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen, vuoden 2021 tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen sekä hallituksen jäsenten valitseminen. Lisäksi asialistalla on yhtiön hallussa olevien osakkeiden myyntivaltuutus ja tilintarkastajan valitseminen.

Porin kaupungin edustajana yhtiön hallitukseen on kuulunut Merika Lanne (varsinaisena jäsenenä 3.6.2021 jälkeen). Merika Lanteen kausi hallituksen varsinaisena jäsenenä jatkuu vielä kauden 2022-2023. Yhtiön yhtiökokouksissa päätös hallitusjäsenistä on kuitenkin tehty vuosittain ja siksi ehdotus Porin kaupungin edustajan jatkamisesta hallituksessa on tarpeen tehdä yhtiökokouksessa.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut Nexia Oy, tilintarkastusyhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Juhani Loukusa. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että nykyinen tilintarkastaja valitaan tilintarkastajaksi tilikaudelle 2022.

Tilintarkastajan tilintarkastuskertomukseen sisältyvä lausunto on vakiomuotoinen.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 7.6.2022, että Porin kaupungin edustajana yhtiön hallituksessa varsinaisena jäsenenä jatkaa Merika Lanne ja antaa kokousedustajalle muut mahdolliset ohjeensa.

Lisäksi pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätettiin tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.