Kaupunginhallitus, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 389 Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointiraha 2022

PRIDno-2021-5602

Valmistelija

  • Tomi Lähteenmäki, strategiapäällikkö, tomi.lahteenmaki@pori.fi

Perustelut

Kuluvan vuoden talousarvioon on varattu 80 000 euroa Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa. Hyvinvointirahalla toteutetaan osallistuvaa budjetointia, jossa porilaiset saavat itse ideoida ja toteuttaa hyvinvointia tukevia hankkeita. Kaupunginhallitus hyväksyi 7.2.2022 hyvinvointiryhmän esityksen tämän vuoden hyvinvointirahan käytöstä. Hyvinvointirahalla päätettiin toteuttaa 18 hanketta. Hankkeiden yhteiseen viestintään ja markkinointiin päätettiin varata 7 000 euroa. Lisäksi samassa yhteydessä varattiin 20 000 euroa myöhemmin esiin nostettavaan hyvinvoinnin haasteeseen.

Tuore hyvinvointiraportti kertoo, että nuorten hyvinvoinnissa on todettu aiempaa enemmän haasteita. Lukuisat tutkimustulokset kertovat koronapandemian huonontaneen tilannetta. Hyvinvointiryhmä esittää 20 000 euroa käytettäväksi nuorten hyvinvoinnin edistämiseen niin, että nuoret toteuttavat hyvänmielen tekoja porilaisille. Nuoret päättävät itse mielestään tarpeelliset kohderyhmät, toiminnan sisällön sekä toteuttamistavan ja -ajankohdan. Toiminnan tulee olla kaikille avointa ja maksutonta ja se pitää toteuttaa tämän vuoden aikana.

Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointirahaa voi hakea läpi kesän, ja päätökset rahan myöntämisestä tehdään kahdessa eri vaiheessa, kesäkuussa ja syyskuussa. Hakijoina voivat olla erilaiset nuorista tai nuorista aikuisista koostuvat ryhmät tai yksittäiset nuoret yhdessä vastuullisen aikuisen kanssa. Hakemukset käsitellään kaupungin avustustyöryhmässä. Valituista hyvänmielen teoista ja niille myönnettävistä summista tehdään viranhaltijapäätös.

Ehdotus

Esittelijä

  • XAino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää käyttää jäljellä olevan hyvinvointirahan 20 000 euroa esityksen mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa talous- ja hallintojohtajan tekemään päätökset valittavista hankkeista ja hyvinvointirahan myöntämisestä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Talous- ja hallintojohtaja, Controller Tiina M. Toivonen, hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.